Bak-tisdag 2

Mintchokladrutor



Ingredienser:
2 ägg
2½ dl strösocker
1 msk vanlijsocker
200 gram smör eller margarin
75 gram mörk choklad
2 dl vetemjöl
en nypa salt
2 dl (75gram) valnötter

Frostning:
1½ msk rumstempererat smör
5 dl florsocker
1 tsk pepparmintsextrakt
½ dl vispgrädde

Garnering:
30 gram mörk choklad
1 msk smör

1. Sätt på ugnen på 200 grader. Vispa ihop ägg, strösocker och vaniljsocker.
2. Smält smör och choklad i en kastrull på svag värme. Låt den svalna. Rör samman äggvispet och chokladblandningen.
3. Blanda mjöl och salt. Hacka nötterna fint. Blanda försiktigt ner mjölblandningen i chokladsmeten. Rör sist ner de hackade nötterna.
4. Smörj en form, eller ta pakplåtspappaer, ca 20 X 30 cm. Häll smeten i formen och grädda kakan ca 20min eller tills en provsticka är torr. Stjälp upp kakan och låt den kallna på galler.
5. Rör samman smör, florsocker och pepparmintsextrakt. Tillsätt grädden, lite i taget, tills krämen känns bredbar. Bred ut mintkrämen över kakkan. Ställ kakan kallt.
6. Smält chokladen och smöret på svag värme. Dekorera kakan med ett mönster av chokladsås.

Jag tog inte med valnötterna, för det första så tål inte min syrra dem och fanns ändå inte några hemma.

Lycka till!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0