Dagen innan 1:a advent, även 1 december, 2013

Igår var det fredag och förmiddagsföreläsning på universitetet. Vart strulligt då vi inte fått veta salbyte och lärarna inte uppfattade att en hel grupp saknades från deras föreläsning. Dessa lärare har vi haft i flera kurser och senast träffat den ena bara för några veckor sedan. Vi fick mejl om att det ber om ursäkt och att de sett, att det var faktiskt sant, att vi inte fått någon information om salbyte(vilket de påstod när vi hittade rätt).
 
Så det vart inte så muntert under det föreläsningen. Och sedan när jag ska hem så tänker busschaffören skippa de två sista hållplatserna, för att han inte ser mig. Så lagom irriterad blir jag av det. Liksom tänkte, han kan väl ta av sig solbrillorna och kolla noga. Som tur är kan han ju svänga runt och "leverera mig" som han så snällt kallar det när jag väl kliver av.
 
Väl hemma så blir det att vända i dörren för att kattungarna ska vaccineras för första gången, då de är 8 veckor idag. Köper även kattmat då djurmagazinet hade extra pris på den, så i stället för 709:- blir det 579:-.

Det blev en lugnt hemma kväll igår med Idol 2013 på tv och så klart mys med kattungarna. Rensade lite saker i bokhyllan och så också, saker som jag alltid haft i bokhyllan när jag bodde hemma har som fått varit kvar i bokhyllan. Men egentligen används de inte, utan står där för att sparas. Så tänket det är lika bra att fixa fram en kartong och he ut det i förrådet när de sakerna kan göra plats åt annat i stället.
 
Idag gick jag till familjen på förmiddagen för att låna deras kök. Kände att det skulle inte vara någon bra idé att baka lussekatter i mitt lilla kök med tre nyfikna kattungar :P Så tog allt jag behövde och bakade, med bakmaskin framför allt, hos familjen. Så var där till tre för då var att diskat och lussekatterna låg och skulle svalna. Så då tog jag bussen och handlade Willys plus att jag hämtade ut paket på Coop, med mitt älskade Eorol Henna shampo för rött och kopparbrunt hår. Hem till familjen och packa ihop allt sen hem till mitt egna krypin.
 
Blev en matlåda i frysen till middag, vilket inte gör något, då jag har en hel del matlådor just nu. Så de behövs ätas för att jag ska få lediga lådor sen när jag lagar mat.
 
Ikväll har jag sett disney klassikern "Oliver och Gänget" och fikat. Ska börja gå i säng, klockan är ställd på 08:44 då julkalendern börjar 1 minut senare. I morgon är det adventspyntning, gardinbyte, brödbak och säkert något mer i den stilen som gäller!
 
Avslutar med några bilder från veckan.
 
Efter-tenta-middag på lokal med några tjejer ur klassen i tisdags
 
Julgranen på mitt bostadsområdes gård
 
I torsdags skulle då alla kattungar minsann sova i mitt knä medans jag satt vid datorn
 
Anledningen varför det var "svårt" att stiga upp ur sängen i morse; mysiga Bebbe ♥
 
 

Anledningen varför jag inte hittat julkalendern förens idag!

Detta är var jag har sökt när jag gått i affären och kollat efter julkalendern när jag varit och handlat, och ja, jag har sparat års 2011 och 2012 julkalendrar i min garderob ;) (Har faktiskt även års 2009)
 
Men så här ser den ut i år, inte alls lika fin och "mysig", känns mera kall och hård.
 
 

Kattungebilder från 23/11 + en från idag

 
 
Bebbe - hallå, jag vill också synas
 
 
 
 
 
 
Dagens bild
 

Fullt upp = mindre uppdatering

Ja, i torsdags var det tidig före läsning och sen hem och plugga. Jätte mycket plugg vart det inte, men en lugn eftermiddag iaf.
På fredag vart det däremot plugga för fulla muggar, hehe. Satt och skrev ner från lärarens power point det som kan komma på tentan. Blev så att jag gick till familjen och såg idol där för att komma ut och röra på mig.
Tusan att Jens åkte ut, inte glad på det alltså. Kevin är ju inte alls lika bra som Jens, de två går ju knappt att jämföra.
I alla fall blev lördagen en riktigt lyckade dag. Blev shopping med käraste Jennifer och då shoppade vi också :P Blev bland annat nya julgardiner för oss båda, fast jag hade ju inte ens några till att börja med. Sedan hitta vi lite julklappar till våra familjer och så. Sen for vi en sväng till mig för en kopp teh och för att jennifer ville hälsa på kattungarna.
 
Igår blev det lite plugg och sedan kom det ett par från sundsvall och kollade på kattungarna. När väl jag och mamma pratar med dem så kommer vi ju fram till att han har köpt katt av oss för 9 år sedan. Så nu tyckte han till och med att det var ännu roligare att köpa katt av just oss, då den nya kattungens mormors mor kommer vara samma katt som är mor till hans 9:o åriga katt :) 
 
Idag blev den att gå med hundarna tillsammans med mamma och sen blev jag kvar där till strax innan fyra och då hade både syrran och pappa kommit hem. Syrran kom vid halv två, förkyld, så gick hem tidigare. Jag tänkte börja röra på mig, men då fastande jag med syrran och kolla saker om årets julkalender och kolla på julkalendrar som har varit när vi växt upp. Jag berättade även för henne om skandalen då programledaren i Philofix hade huggit i en docka och klippt upp bakhuvudet för att sätta in lampor i ögonen och magen. Hon hade missat det totalt, så vi såg den i bakrunden på några andra avsnitt av Philofix, då svt har taigt bort scenen med dockan. Men vi hittade iaf en bild serie på youtube som visade på ett ungefär.
 
Julgardinerna jag köpte, det till höger är ordninarie pris(249kr) och de andra gick för 29kr/st
 
 Blev glöggmuggar, presentsnöre, fönsterdekorer(kan även sitta på kylskåp, spegel osv) och ett par örhängen
 
Närbild på örhängerna
 
 

Onsdag - kattungarna växer upp

Hade ingen internetuppkoppling i morse, men vilket egentligen inte gjorde något. Fick hela svenska analys gjord så det var riktigt skönt! 
Sen var det iväg till universitetet för grupparbete och redovisning. Gick utan några som helst problem. Väl hemma gjorde jag chili corn carne till middag, med ris.
Men när jag väl hade ätit färdigt hade Franke, den blåa kattungen, kommit på hur man tar sig över kompostnätet och kommer till resten av lägenheten. Han gav sig ju inte heller, tre fyra gånger stoppade jag tillbaka honom i köket. Så det var bara och öppna så att alla fick gå på upptäcksfärd.
 
I morgon är det föreläsning 8:30 till 10:00. Känns rätt drygt egentligen, men då kommer jag upp på morgonen i alla fall och kan sen fara hem och sätta mig och plugga. Är den föreläsningen och sedan är det helg för denna vecka.
 
Var allt jag hade att komma med nu, känner mig rätt slut i huvudet så ska krypa i säng och sova.
 
Godnatt

Tisdag - Bra humör = pluggmotivation! (långt/längre inlägg)

Idag var det tidigt morgon på universitetet, halvtråkig föreläsning. Första halvan var givande sedan blev koncetrationen svikande. Men det blev ett superhål på 3h mellan föreläsningen och nästa lektion.
 
Så vi satt ett gäng och gjorde vårt bästa för att plugga. Men det blev en del prata också, inte för att det gör något, var trevligt hur som helst. Medans vi hade lektionen såg jag hur det regnade, hade ingen lust att fara och handla. Men skulle jag inte göra det, så skulle jag behöva laga middag :P
 
Så blev att jag for och handlade, med middag på frasses förre. Var så skönt att gå på coop och känna att jag inte alls hade bråttom. Hade koll på klockan, för hade en tanke på om jag skulle ringa oskar och se om han hade lust/vägarna förbi och om han ville skjutsa hem mig. Men kände att ne, jag vet inte.
 
Väl ute på parkeringen konstaterar jag att jag nog precis kommer missa bussen. Suckar, och hör hur mobilen ringer. Till min förvåning är det oskar som ringer, frågar: vill du ha skjuts? Haha, tror ni inte att han är på coop just då? Jo, så himla skönt, plus att det blir en sväng på biltema. Så jag hittar äntligen en adventsljusstake och köper även små julgranskulor(se bilden). Har kollat efter en adventsljusstake i typ en vecka men inte hittat någon jag riktigt velat ha som inte varit så himla dyr. På något sett talar denna till mig, lagom stor, man behöver inte fylla i nå mossa eller så och kan ha superfina kronljus i den :) 
 
Väl hemma får jag sms från min urgulliga mamma som skriver att de har skaffat en haribo advents/julkalender till mig. Hur glad blir jag inte då?! Jo jätte så klart! :D Ännu en grej jag vill ha till december fixad, *check*.
 
Så super glad får jag två uppgifter gjorda från praktiken, plus att jag har läst igenom den jag gjorde i helgen och gjorde den noggrannare. Så har jag koll på allt nu, så har jag endast två uppgifter kvar innan jag kan fullt ut fokusera på tentapluggning.
 
En annan ska som också gjort mig glad idag är att jag och Jennifer har bestämt oss för att gå på stan på lördag och shoppa julklappar och så klart kolla efter julklappar. Vi tar även en fika, antingen på stan eller hemma hos någon. Ska bli kul! :D
 
Adventsljusstaken(25cm lång) och julkulorna från Biltema
 
 

Måndag - nya tag

Hade egentligen sovmorgon i morse. Men gick och fixade bedömningsunderlaget för praktiken. Och när jag väl kommer in i skolan och rektorn ser mig så frågar han mig om jag har möjlighet att jobba idag. Visst sa jag, fast bara fram till lunch.
Så, så blev det, iordningfixat bedömningsunderlag och 3 timmar i verksamheten. Är väldigt kul att känna sig behövd och denna dag hade jag inga problem med att stanna och jobba. Så var på skolan fram tills det var dags att ta bussen till universitetet.
 
Väl på universitetet var tyvärr våran lärare sjuk, väldigt sjuk, ligger på sjukhuset. Krya. Så det blev en halvdan lektion. Men det är ju alltid kul att vara social och träffa de andra. Var behövd där också, när en klassis säger "Amanda, du som typ vet allt, vars är vi i morgon?". Hihi, sen förklarar jag ju också att det är bytt plats på föreläsningarna. Så i morgon blir det sammanfattning och frågor till tentan.
 
Nu ska jag krypa ner i sängen och läsa "att följa lärande" som tentan handlar om. 
Godnatt
 
Det var en fin morgon att vakna upp till idag
 

Söndag + uppdatering om gårdagen

Igår gick jag till familjen efter jag hade ätit frukost. Var där ett tag, hälsade på hundarna och så. Sedna for jag, mamma och syrran på rusta för mamma behövde mer sköljmedel. Plus att det blev lite annat också, julpapper bland annat för min del.
 
Sen for vi hem till mig, mamma hade med sig kameran. Så nu ligger det uppe nya bilder på kattungarna på mammas hemsida, brandkattens.se. Det var också bus med kattungarna och mys så klart när de väl började varva ner.
 
Sedan blev det en sväng till mormor där jag stannade tills halv nio. Lästa min journal, åt middag och pratade om allt mellan himmel och jord, fast även om de som finns i himlen. Så känslorna växlade mellan grått till skratt till stolthet över mitt val av yrke. Älskar verkligen att ha familjedagar. Fick träffa alla som är mig närmast ♥ 
 
Idag blev det en slödag med plugg i lagom takt och en film sedd. Blev att se Blue Lagoon - The awakening som visades på tv3. En riktigt middag, köttfärslimpa med bacon, potatis och gräddsås med svamp i, skämde jag bort mig själv med idag. Var länge sedan jag hade riktig ork att laga ordentlig middag. Praktiken har varit tröttsam för både kropp och själ, men jag älskar mitt val lika mycket ändå.
 
I morgon blir det en sväng på skolan(vfu-skolan alltså) och fixa bedömningsunderlaget. Sedan återkoppling om VFUn och formativ bedömning.
 
Kattungarna i fredags
 
Fullmåne igår när jag gick hem från mormor
 

Kattungebilder Fredag

De är lite suddiga, för att lady skulle hålla på att tvätta dem och röra på sig :P
 
 
 
 
 
 
 

Trött - fredag

Igår var sista dagen på praktiken för den här gången. Kändes väldigt tråkigt men tänker på att det inte är långt kvar tills det är nästa praktik. Faktiskt typ direkt när HT14 börjar :)
 
Hade redovisningar idag, eller det var mer seminarium, bara massa trevligt prat hela dagen. Bytte erfarenheter och berättade vad vi hade varit med om och sådant.
 
Sjuk trött idag, när jag kom hem strax innan tre kunde jag inte hålla mig vaken. Sov ett bra tag. Har ätit lättare middag och nu är jag jätte glad att idol börjar om 10 min tack vare fotbollen som sänds ikväll.
 
Blir helt enkelt en tidig kväll ikväll. Har på ungen i köket, inte ekonomiskt jag vet, men när elementen styrs centralt och det varit 16-17 i ett dygn så är det bästa lösningen. Har ju tusan kallt på golvet, och det har jag inte haft förut. Hoppas det blir bättre sedan. Men nu har temperaturen i alla fall gått upp till 17,4 från 16,4 som det var när jag startade ugnen.
Så jag ska nog även byta till mitt varmare täcke ikväll. Gillar verkligen inte att frysa när jag ska sova.
 

3 år sedan

3 år sednan min älskade morfar lämnade denna värld.
Kommer aldrig glömma bilfärden från sjukhuset med mamma, Darins skiva "Lovekiller" spelades. Minns så väl när tårarna började rinna. Mamma körde på vägen precis innan busstationen.
 
För alltid saknad ♥ Morfar, Rune
 
Glömmer aldrig heller när han riktigt kämpade för sista gången för att komma tillbaka till oss. Men han var inte tillräckligt stark, han ville så gärna.
Du fällde en tår när du insåg det, älskade morfar ♥
 
 
 
 
 

Onsdag och storhandling med pappa!

Gårdagskvällen var inte den bästa, så blev 40mins sovmorgon i morse. Hade ställt klockan som vanligt, ställde om den och somnade om. Och det gjorde mig gott, mådde mycket bättre då jag vaknade andra gången.
 
Hade matematiklektion idag, helklassdiskussion. Och det gick riktigt bra, så är så nöjd med den lektionen! :) Innan jag gick hem idag för dagen så hade jag och min handledare vårt sista samtal. Då min handledare är på kurs i morgon. Var så glad, ne, lycklig! när jag gick hem idag. Anledningen är att jag trivdes så bra och har sagt det till typ alla jag pratat med. Och det finns en stor chans att jag kan vikariera när det behövs och när det passar i mitt schema. Och min handledare sa att det var flera som hade sagt att "bra, då kan vi ju ringa henne också". Slutet på denna VFU kunde inte ha blivit bättre! Nu ska bara allt fungera bra i morgon också ;)
 
Blev storhandling med pappa som chafför ikväll. Först på rusta och köpa toapapper, toa-grejer, adventsljustakar till mina två fönster och lite annat julrelaterat. Sen på coop och handla och hämta ut paket från cdon och lekmer.se.
 
I morgon visar jag framfötterna och vikarierar då min handledare är på kurs. Så dags att krypa i säng!
 
Har nya kattungebiler,
kommer i morgon 
 
Godnatt

Tisdag - två dagar kvar på praktiken(kort uppdatering)

Blir en tidig kväll, ska ha krypit ner i sängen när Arrow börjar 20:00. Tänkte att jag ser om jag orkar se hela det, annars får jag se det på kanal5 play. Har i alla fall för mig att Arrow finns där.
 
Ska diska, ge kattungarna mat, sen kanske nå fika snabbt, borsta tänderna, pyjamas på och mysa ner mig i sängen. Vill vara pigg i morgon, göra det mesta av nästa sista dagen. Kommer sakna detta! Längat redan till nästa praktik och framförallt till om två år, då detta kommer vara min heltidssyssla.
 
Rektorn tog upp om förstelärartjänst på gårdagens möte. Och en av sakerna han även ville komma fram till är att man ska som lärare vara stolt. Stolt över att man är lärare! Och framförallt stolt över den skillnad och betydelse man har för alla de elever man har. Se alla för den männsikan dem är!
 

Vilda kattungar

Hade en av mina sittpuffar som stopp för att kompostnätet skulle hålla sig stängt för köket. Men igår satt Lady på den och lockade till sig kattungarna. Så det var bara att stiga upp ur sängen(för det var där jag låg då jag hörde hur kattungarna klöste sig upp på puffen). Eftersom tvättkorgen var full så ställde jag dit den.
 
Sen ikväll, just innan jag skulle ut till tvättstugan, så klättrar Franke upp för tvättkorgen, *suck*. Dock hade den ju ändå inte varit nå tyngd i nu. Så blev att ställa en stol där i stället. För *peppar, peppar* kommer inte kattungarna upp på en kökstol än.
 
Men i stället har det nu hittat ett nytt ställe att sova på, fotöljen(bilder nedan). Så eftersom de just kommer upp, så kan det inte riktigt, egentligen, hoppa bra ner därifrån. Så kartongen med kaffekokaren som har legat under fotöljen, får nu fungera som trappsteg till kattungarna. Vill ju absolut inte att de ska hoppa ner och ramla och slå sig.
 
Och så klart tvättar jag för sällan, så att blir alltid några plagg som måste hänga i lägenheten för att det inte har torkat helt :P Så nu kan jag äntligen börja städa undan lite och sen bara krypa ner i sängen.
 
Är ju en dag i morgon också, och vill ta vara på den. Då detta är sista veckan på praktiken, och torsdagen är sista dagen. Kommer verkligen sakna detta och alla underbara elever! Kan bara hoppas jag får komma tillbaka till samma skola nästa praktik, vore helt perfekt. För då känner jag ju redna eleverna, de har ju bara utvecklas.
 
Stilen på Franke här alltså, helt underbart! ♥
 
 
 

Stars and Stripes / Union Jack

 Idag på åk4 engelska pratade vi om att USA:as flagga heter Stars and Stripes, då det stod i deras textbok. Och att englands flagga heter Union Jack. 
Så i helgen hade det varit ett barnprogram som pratade om att gruppen Union Js skulle bli nästa One Direction. Så nu ikväll då jag springer fram och tillbaka till tvättstugan tog jag och lyssnade på Union Js och gjorde min egen bedömning.
Tog även reda på att U. Js är igenomsnitt några år äldre än medlemarna i OD. Så min bedöming är att U. Js låter mer som ett ungt Westlife än OD. Speciellt då U. Js har mycket lugna låtar som även westlife har, OD har mer(typ mest) upptemoplåtar.
 
Inte den bästa kvaliten på ljudet :( Jag har lyssnat på Spotify och låter mycket bättre där
 
 
 

Bio-Lördag

Mamma och hennes granne var förbi i ca två timmar och kollade och myste med kattungarna. Efter det har jag pluggat, skrivit lektionsplaneringar och funderat på nästa vecka. Nu står Ladys kattlåda på tork så sitter här och skriver inlägg, chattar med Sara och lyssnar på musik.
 
Blev att jag skaffade spotify premium då det är 30 dagar fritt, sen får jag se om jag har kvar det eller köper unlimited, då jag ändå inte har spotify på mobilen.
 
Blir att börja med middagen strax då det bär av till stan innan 20:00 för att se bio 20:30 med Jennifer och andra människor :) Vi ska se Ender's Game!
 
 
 

Kattungeuppdatering!

Kattungarna har nu hela köket för sig, så de verkligen kan springa av sig om dagarna.
 
Lady håller på kattungarna
 
 
Trötta efter att få srpinga på en mycket större yta
 
 
Mycket rörelse!!
 
 

Bilduppdatering!! :D

 
Fredag den 25/10 bar det av till skellefteå med Jennifer och Mimi för att träffa Sara och några till.
Middagen
 
I vimmlet på Allstar
 
Inhandlat på Cubus
   
 
V.44 då det var Höstlov för eleverna på praktiken och jag var tillbaka på universitetet så lånade jag hem Ludde
 
På fredag var det allhelgona, så blev att fara till morfars och mammas farmor och farfars grav på backens kyrkogård och sedna till vännäs för att besöka min mormors mans, Olles, grav. Där var jag för första gången, så det var lite speciellt.
Morfars grav
 
Mammas farmors och farfars grav
 
Mormors man, olles grav
 
Hade inte bestämt mig på dagen hur jag skulle göra med klassens halloween fest. Ville jätte gärna gå, men visste inte om jag skulle orka. Men det blev så att jag tog mig iväg, slängde på mig scout skjortan sedan låg/mellanstadiet så var utklädnaden löst.
(tog denna bild när jag kom hem, så därför har håret lite åkt ut ur flätan)
 
Frida som vi var hos hade fixat i ordning passande snacks kvällen till ära
 
Tillbaka på praktiken denna vecka och eleverna har börjat öva på klockan, så på halvklasslektionerna på onsdag och torsdag har jag hållit i lektioner om klockan.
 
Onsdag låg det snö på marken
 
Snö idag också! 
 

RSS 2.0