Syrrans födelsedag

Idag blir min syster 15år, tiden går fort. Kan inte fatta att hon snart ska börja gymnasiet. Det blir en sväng och handla, hon behöver köpa dekorationer till tårtan i form av godis. Vi är på jakt efter Palle Kuling Pärlor :) Och sedan även maränger. Dock har Palle Kuling Pälorna varit svåra att hitta än så länga, så vi hoppas på att antigen Ica Maxi har dem eller Godis Huset.
 
Bild på paketen är nedan, får lägga upp  vad hon får sedan. Vill ju inte riskera att hon kollar in här innan hon fått dem. Nej, nu ska jag hoppa ur pyjamasen och sedan blir det en sväng till affären sedan. Mamma och syrran ska bara höra av sig om att de är redo att ge sig av.
 
Paketen syrran ska få, hela 8st. Har bara en syster så hon ska skämmas bort ;)
 
 

Måndag

Nytt leg fixat, inga problem, hoppas bara de godkäner bilden. Har ju dock inte varit nå problem förut, så hoppas på det bästa nu också :)
 
Köpt klösträdet åt Lady också, ska väl packa upp det någon dag framöver och montera. Varit på ÖoB, handlade bland annat rivjärn och tvättpåsar :)
 
Nu väntas middag och sen är det tvätta som gäller ikväll, tvättid mellan 19 och 22.
 
Klösträdet, köpt på Supercat, på lagret här i Umeå
 

Tider förändras

 
Smultron från igår, väldigt stor nu
 
Sista svängen till högås, där mormor alltid har bott. Tider förändras
 
Blåklocka
 
 
 

Sambo med mormor

Mellan i går och till torsdag kommer min kära mormor vara sambo med mig :) Hon håller på att flytta och med samma in- och utflyttningsdatum kan hon inte vara kvar i huset, då det städas ut och så. Så den 1 augusti får hon tillgång till lägenheten så nu bor hon hos mig.
 
Konstigt första natten, liksom inte van att det finns någon annan här. Men jag vänjer mig fort, kommer inte vara några problem. Speciellt då jag kan somna om, om jag skulle vakna av att mormor stiger upp.
 
Blir nog sväng  till teg i  morgon och på banken och fixa nytt leg till mig, tog ju ny bild i onsdags :) Så blir bra att fixa det i tid, då det jag har nu går som sagt ut 6/8 :P 
 
Ska lägga mig på sängen en stund, ska nog se ett avsnitt av Teen Wolf eller läsa :) 
 

Fint väder idag - snabb uppdatering

Kommit hem från jobbet för en stund sedan. Så håller på att fixa med lunch. Nästan lika fint väder idag som igår, lite mer moln på himelen idag. Men lika varmt :) Så det är faktiskt riktigt skönt att ha lägenheten placerad på motsatta sida där solen står. Svalare inne än i skuggan bakom huset.
 
Bevis ;) 
 

Impuls dubbelpass - Tack finvädret

Jag steg upp och tog mig en dusch och gick med soporna. Gick ut och solade, blev ca 30 min. Och låg och tänkte, idag skulle jag egentligen ha jobbat em-pass och i morgon fm och em pass. Vilket skulle betyda en dag på kontoret i finvädret = inge kul. Så helt impuls bestämde jag mig för att jobba em/kv och fm i morgon. Så tog med mig matlådan till jobbet och gjort var gjort.
 
Och glad ska jag vara för det. Vann båda tävlingarna ikväll *finss*. För det första klarade jag av att putta så golfbollen gick i = 50kr pengabonus. Och sedan blev det lika och vi stod och puttade ett bra tag, tills det blev sten/sax/påse i stället. Jag sten och kollegan sax, = jag vann! Valde en pumptvål från prisbordet, sådan behövs ju alltid ;) 
 
Så nu har jag fikat, ska diska undan och sedan lägga mig.
 
Lika varmt i lägenheten som ute i skuggan, jag klagar inte! :D
 
Tvålen jag vann
 
Just jag, innna jobbet gick jag till Sandro och fixade ID-korts bilder. Så till veckan ska jag fixa mig en ny legetimaiton, då min nuvarande går ut 6/8.
 
 
 
 

Tisdag - pengar plus och minus

Jobbade idag, fm-pass, 8:30 till 12:30. Satt på projekt jag inte gjort förut, intressant, men mest gamla uppgifter så var mest att klicka i "fel nummer".
Väl hemma efter jobbet åt jag lunch och såg ett avsnitt Teen Wolf. Sen blev jag väldigt trött och hade inte lust för någonting. Men behövde handla, så det vara bara att sätta sig på cykel och rulla iväg.
Väl på handelsområdet ställde jag cykeln vid dressman och kom ihåg att Maja nog jobbar. Så gick in på dressman och pratade en stund med Maja. Vi stod och prata om allt möjligt och sedan bestämde jag mig för att gå in på H&M en sväng. Då sommar kläderna reas ut så hoppades jag göra några fynd. Och det gjorde jag :)
 
Som bilden visar denna, var det tre plagg jag fick med mig hem. Shortsen är samma sort som jag köpte tidigare i sommar(fanns även de gröna på rean), som jag blev så förjust i och använt jämt sedan dess. Så att hitta en annan färg även på rea vart ju super! 99kr rabatt på dem, 124kr rabatt på skjortan och 49kr rabatt på t-shirten så totalt 272kr rabatt, så betalade endast 175kr :) Och en sådan skjorta, just i det som tyget, har jag kollat på länge men inte känt att jag har haft råd att köpa. Så riktigt nice att det var på rea, och att den enda som var kvar var i min storlek.
 
Sen in på Coop och handla, väldigt mycket folk. På väg hem kom jag på att jag glömt ta fram falukorven för att tina, så fick bli en av de pan pizzorna jag köpte idag till middag i stället. Nyss har jag sett Teen Wolf och fixat med mina recept.
 
Om 30 min är det Allsång på Skansen som gäller och efter det gissar jag på ett till avsnitt av Teen Wolf. Då blir det att se på tv och inte på datorn som jag har gjort nu.
 
 
 

Ledig måndag

Tog en lång start på dagen, inte jätte lång men lite längre än vad jag planerade. Blev en dag i blåbärsskogen, blev väl ca 2 liter. Är i alla fall något och det var skönt att få vara ute. Blir tre dagar av jobb framöver. Jag jobbar ett pass i morgon och onsdag och dubbelpass på torsdag. Sen är jag ledig över en veckas tid.
 
Ska försöka ta och lägga mig och sova. Ska ju upp sju i morgon och är trött nu så det är lika bra att lyssna på kroppen ordentligt för att få en bra start på veckan.
 
 
Godnatt
 

Jobbat, nu helg!

Har börjat jobbat i veckan, så därför lite uppdatering här. Har helt enkelt inte orkat. Var lite jobbigt att stiga upp sju i måndags, det var liksom ett tag sedan och en helg innan med lite sömn hjälpte ju till lite :P Men det har gått bra, nytt folk som jag jobbar med. Någon som jag kännt sen tidigare, och så klart har två av de jag jobbade med blivit coacher. Så folk finns kvar, som jobbade för ett år sedan på Online. Vet inte vilka som jobbar på bredbandsidan just nu, några känner jag i alla fall igen. Jag säljer övrigt, serviser och tidingar :) 
 
Får se vad som händer i helgen. Lite var tanken att dra upp till Åsele något, men ser inte ut som det blir något sådant nu. Blir kanske att åka med mamma och pappa till Nordmalingsmarknanden på lördag, då pappa jobbar nu också.
 
Ikväll blir det nog en tidig kväll, se sommar med ernst och sedan hawaii five-0. Smsa lite med polare och bara fixa nå fika. Sugen på glass, känns lagom när det blev lite sen middag då jag kom hem så sent då jag jobbar. babbel babbel :P
 

Norrländsk korvgratäng

Norrländsk korvgratäng, med broccoli + serveras med potatis
 
4 portioner, 225graders ugn
 
Ingredienser:
500 gram broccoli
400 gram falukorv
2 msk vetemjöl
3 dl mjölk
1 msk smör
2-3 msk senap
2-3 dl riven ost
 
Sätt på ugnen.
Koka broccolin med salt och låt sedan stå och rinna av väl.
Skär korven i strimlor.
(Här någonstans ska potatisen startas)
Blanda korv och broccoli i en lagom stor ungsform.
Ostsås: Vispa ut mjölet i mjölken i en kastrull. Lägg i smöret och koka upp under omrörning. Sjud såsen i ca 4-5 min.
Rör ner senaoen och osten, såsen får inte koka efter det. Häll såsen över korven och broccolin. 
Gratinera i övre delen av ugnen ca 10min.
Servera med den kokta potatisen.
 
Lycka till!
 
Mina tips: Beroende på hur stora broccolibuketerna är så delade jag dem, efter jag kokat broccolin, vilket är lättast. Jag gjorde 2 protioner men hade lika mycket ostsås och i stället för senap, som jag inte gillar, tog jag lite peppar i ostsåsen. Och valde även en ost med lite mera smak.
 
 

Första jobbdagen = tidigkväll

Ja, lite jobbigt var det att ta sig upp i morse. Men det var bara att göra det, kunde ju inte komma sent första dagen på jobbet.
 
Väl på jobbet, Online, så känns det som hemma. Inga problem att jobba där i 6 veckor i sommar. Kände mig lite ringrostig i början men det rullade på bra ändå. Sålde hälften av vad målet är, så det kändes skönt. Även skönt var att sälja så mycket att jag fick ihop 360kr i provision, vilket blir 90kr/h. Då detta pass räknas in i juni/juli löneperioden, så får den lilla lönen i juli.
 
Väl efterjobbet så tog jag bussen hem och åt lunch. Satte upp två tavlor och kollade facebook, chattade lite med Mimi. Och sedan cyklade jag till mamma o pappa. Mamma höll på att borsta persen Aslan så hjälpte till att hålla honom. Jag myste även med Lady, som var hur sällskapssjuk som helst. 
 
Cyklade till Coop Forum för att handla, behövde mjölk till dagens middag. Första middagen hemma i lägenheten, dock tog det längre tiden än jag räknat med, men gott var det. Gjorde Norrländsk korvgratäng med broccoli som serveras med potatis(recept i nästa inlägg).
 
Ikväll blir det att ta det lugnt och se Lotta på Liseberg och sedan sova tidigt, jobb i morgon också, samma pass som idag.
 

Vännäsdagarna

Jag åkte till vännäs i fredags och kom hem idag, söndag. Var riktigt trevligt och det känns i kroppen att jag har gått mycket. Speciellt i yttre fotknöl på höger fot. Där jag nu på senare tid haft problem. Så nu blir det att ha på de riktiga gympaskorna ett tag, så det blir fortare bättre.
int väder och trevligt på fredagen och regnigt och nästan kallt på lördag fast ännu trevligare :) 
 
Har just tvättat i tvättstugan, hade inte så mycket tvätt så gjorde inget att ta sista tiden på dagen som bara är 3h. Gick bra i alla fall, mamma kom och hjälpte till att förstå sig på tvättmaskinerna och torkskåpet.
 
Ska se klar Varg Veum och sedan sova, stiga upp sju och jobba 8:30 är det som gäller i morgon.
 
Outfiten på fredag
 
Närbild, och vet att spegeln var skitig, men inte hos mig ;)
 
Inhandlat på vännäsdagarna, plus en ny börs som jag glömt ta kort på. Men det är i alla fall större en den jag hade förut. Så nu rymms 100-lappar utan att vikas och fler kort.
 

Försöka på en tidig kväll

Har fått upp mer saker ur mina kartonger som är kvar i lägenheten. Delfinerna och statyerna från egypten har nu tagit plats på hyllan ovanför mitt huvud.
Även sovit första natten med rullgardin, riktigt mörk natt. Sovit riktigt hårt, så för första gången hörde jag inte när grannen gick ut med hundarna på morgon promenad :P
Jennifer var förbi med mina LR saker jag beställt av Louise. Och sedan kom Mimi en stund och vi satt och pratade i köket, innan jag for till mamma och pappa för att äta middag.
 
I morgon är planen att bära ut de kvarvarande kartongerna och dylikt i förådet för att äntligen få mera undan. Det behöver damsugas, men är för mycket saker överallt för att det ska vara riktigt möjligt nu.
 
Ska försöka sova nu, eller ska nog faktiskt ligga på värmedynan ett tag. Var länge sen jag gjorde det, och kan vara på tiden.
 
Godnatt

Snabb uppdatering

Blir att skriva snabbt nu, om 2 min börjar Morden i Midsomer. I alla fall så har jag inhandlat tvätt- och sköljmedel då jag har bokat tvättid på söndag. Även handlat mer mat, så jag kan börja äta middag och lunch hemma. Och kunna ta med mig på jobbet. På måndag gäller det. Måste sätta mig ner och boka hur jag vill jobba de närmaste sex veckorna.
 
Nej, måste se tv nu, svt1 = inga reklamer.
 
Godnatt

Sommarens röda guld + kvällsligt besök

Plockade smultron hos mamma och pappa. I slutändan fick jag äta upp allihopa själv, MUMS!
 
 
Besöket som satt på köksfönstret
 
 

Bjurholmsmarknad + slöjdarnas hus

Idag blev det en sväng med familjen till Bjurholm och gå marknaden där och till hembygdsgården. På vägen hem skulle bilen framför oss svänga in på Slöjdarnas hus så då passade vi också på att svänga in. Har inte varit där på jätte länge.
 
Söndagens temperatur
 
Inköpen, LP-skålen i Bjurholm och de andra på Slöjdarnas Hus
 

Längesedan

Inte bloggat något på riktigt länge. Det har varit en hel del att göra nu när jag flyttat till eget. Första veckan avklarad i tisdags. Det känns bra, dock har jag för mycket små krafs :P Vet inte vars allt ska ta vägen. Så nu bor jag lite mer öster på ersboda i en 31kvm stor lägenhet. De flesta vänner till mig är avundsjuka, lite roligt att höra. Men känns inte riktigt som hemma än, Lady har ju ännu inte kunnat flytta hit till mig. Då min mormor ska sova hos mig några nätter månads skiftet juli/augusit. Och då min mormor är allergisk så får inget djur komma in hit förens efter hon har sovit här.
 
Börjar jobba 15 juli, skönt med Online. Ett ställe jag kan utan och innan och att det är självplanering av hur jag ska jobba. Ska göra mer än de minsta timmarna man måste jobba, vilket är 60h. Perioden är till den sista augusti, så ska väl jobba mest det första veckorna, och helst dubbelpass(8h) två gånger i veckan för att fortare jobba ihop timmarna.
 
I morgon blir det middag och kanske fest(får se hur stämmningen är) med ett gäng hur min avgångsklass i årskurs nio. Middag på Eastern Palace (stavning), sedan till Jennifer på Haga.
 
Nej, efter sovit lite enda sen jag flyttade in så är det bäst att avsluta här och hoppa ner i sängen. Har bilder på mobilen som jag tänkt lägga upp, typ från midsommar och så. Men det får bli sen.
 
Godnatt
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0