Valborgsmässoafton

Ja, idag är det valborg. Hoppas på att det inte regnar allt för mycket, då det står grillning på schemat. Blir häng i vännäs med grabbarna där, få se exakt vad vi hittar på. Tråkigt att vännäs inte är någon majbrasa i år, liksom visst den brukar inte vara super snygg och så. Men det är ju ändå en majbrasa. Fast vi hade nog ändå inte gått och kollat om det hade regnat för mycket ikväll :P
 
Typ det jag tänkte förmedla just nu. Ska ta och fixa ordning lite och ta ut håret ur handduken. Sedan får jag samtal från ortopeden vid 13:15.
 
Hoppas alla får en trevlig valborgsmässoafton och tar hand om varandra!
 

Måndag

Seminariumet var bra, bra diskussion, lagom fart om jag sägar så. Vi vart tysta en stund och man fick tänka efter. Vi kom in på prat om vad och hur vi lästa när vi gick i skolan. Och jag minns tillbaka till "Pojken och Tigern" och "Fröken Europa". Och P &J var en bok som jag verkligen minns och verkligen gillar/de. Fr. Europa är ju en bok som jag till och med har kvar hemma, eftersom man fick den när vi hade läst den klart.
 
Annars idag har jag sökt sommarjobb, börjat knåpa på inledningen som ska in som ett utkast på torsdag. Och ikväll blir det grammatik plugg samtidigt som tv-tittande :)
 
(google.se, sökord: Pojken och tigern)
 
 

Söndag - "godnatt" inlägg

Idag har jag, mamma och syrran städat huset. Kändes verkligen att min rygg inte är på topp nu. Efter damsugning nere, toa tvätt och lägga ut mattorna kände jag egentligen inte av ryggen. Men hade fått huvudvärk. Drack vatten och hoppades på att den skulle släppa. Såg på tv ett tag från sängen, men det funkade inte. Så tog en ipren och satte mig i fotöljen. Huvudvärken släppte dock inte förrens just före middagen. Så det pluggande jag hade tänkt få gjort idag, det var ju bara att glömma.
 
I morgon är det 10:00 till 12:00 som gäller på universitetet. Så skönt med lagom tidig morgon. Och hoppas på att kunna fokusera på utkastet till inledningen av rapporten i svenskakursen i morgon eftermiddag. Får jag till någon start på den så kommer det vara mycket lättare att slappna av på valborg :P Och känna att jag förtjänar att ha kul.
 
Nej, ska dra mig mot sängen. Ska nog ligga på värmedynan ett tag och läsa Eragon, som jag för övrit köpte i england, innan jag ska ta och sova.
 
Här är de böcker jag köpte i england på två second hand butiker :)
 
Godnatt

Blåbär- och mandelmassemuffins

Blåbär- och mandelmassemuffins, 24st
 
Ugn: 200 grader, varmluft 175 grader
 
100gram margarin eller smör
1½ dl socker
4 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl filmjök eller mjölk
ca 1½ dl blåbär
75gram mandelmassa
 
1. Rör matfett och socker pösigt.
2. Tillsätt äggen ett i taget under kraftig omrörning. Tillsätt sedan resten av ingredienserna.
3. Klicka ut smeten i en smord muffinspanna eller muffinsformar av papper.
4. Skär mandelmassan i lagom stora bitar, ca 1 x 1½ cm och ½ cm tjock. Efter tycke, blåbär eller mandelmassa först.
5. Grädda mitt i ugnen i 15-20 min, i pappersformar ca 15min. Låt sedan muffisen svalna.
 
 
 
Lycka till!

Lördag

Idag var det en del sittandes vid datorn och en del plugg. På eftermiddagen tog jag Abbe och gick en promenad för att komma ut något idag. Efter det låg jag på värmedynan fram tills middagen.
 
Tog ett bra tag innan jag kom fram till vad jag ville baka ikväll. Först sugen på morotskaka, men då skulle jag behöva handla plus att det jag behövde kanske inte skulle finnas på Coop Nära. Då det måste göras om lite, då syrran är känslig mot laktos. Men blev till slut att baka blåbär och mandelmasse muffins. Recept kommer upp i morgon på förmiddagen.
 
Nu blir det att fortsätta se på HockeyMatchen på tv4.
 
 
Tussilago på ersboda
 
 

Fredagen

Började dagen med en dusch (efter frukost) sedan gick jag och mamma med hundarna. Väl hemma igen var vi ute på framsidan och gjorde fint. Jag har ju i vinter matat fåglar med talgbollar, så det behövdes kratta under vars de har hängt. Så nu är det fint och hundarna kan utan problem springa och busa.
 
Pluggade lite och sedan bakade jag, recept och bilder i inlägget nedan. Fixa middag tillsammans med mamma och sedan dra på teg och spela spel med några från klassen och +1.
 
Blev promenad från teg till vasaplan för att sedan ta bussen hem.
 
Fullmånen igår, inte jätte bra bild.
 

Sega rutor med hallon

Sega rutor med hallon, ca 35st
 
Ugn: 175grader
 
200gram margarin eller smör
6dl socker
4 ägg
6dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2-3dl hallon
 
1. He bakplåtspapper i långpannan
2. Smält smöret i en större kastrull, ca 2l.
3. Blanda ner resten av ingredienserna i kastrullen.
4. Bred ut smeten i långpannan och strö över hallonen.
5. Grädda mitt i ugnen i ca 30min
6. He över kakan på bänken och lägg över den varma plåten, låt svalna.
7. Skär sedan i lagoma stora bitar
 
 
 
 
Lycka till!

Snabb uppdatering

Lektion 9:00 till 12:00 idag, fått ordning på termin nr6 och planeringsuppgiften som ska in den 29maj. Det blev våfflor och rivna morötter till middag, som jag fixade. Sedan har jag bara softat.
 
Nu ska jag lägga mig på värmedynan igen och se Criminal Minds. Sedan blir det att sova.
 
 
drömde om Justin Bieber i natt,
gör det mig en bieliver?

trötter

Nu har jag ikväll sett Hockymatchen och Grey's Anatomy. Känner mig urblåst och väldigt trött. Känns inte alls kul att det är 9:00 som gäller i morgon. Men that's life. Och jag måste nog även sitta kvar och vara på bibliotketet i morgon. Hoppas jag känner mig pigg och som en snabbläsare :P Så det blir helt enkelt ett kort inlägg, så här nu, innan jag ska krypa i säng.
 
Godnatt

24/4 2013

Tråkig rubrik, hade ingen bättre att komma med :P Har varit i vännäs idag. Gjorde intervju med en elev i åk6 för engelska kursen. Så sov hos henrik i natt för att inte behöva stiga upp satans tidigt.
Ska gå ut med hundarna nu, då pappa är borta hos mormor och byter till sommardäck :) Men först, här kommer bilder som är från igår och idag.
 
Egobild, tagen igår
 
På väg med bussen till vännäs, igår
 
Hittade tussilago i vännäs idag = VÅR! :D
 
På väg med tåget hem idag, hittade MJ klock på poppins som jag köpte :)
 

Inte vacker, men sanningen efter dagen :P

Jag måste visa hur jag ser ut just nu :P Att ha suttit ute i 3 och en halv timma i nästintill hel sol, med mössan på då det i mellanåt blåste riktigt isande vindar. På bilden syns det inte jätte bra, men notera mest strecket i pannan och näsan :P
 
I morgon är det 10-12 som gäller på universitetet, seminarium om "Det nödvändiga skrivandet". Hoppas på ett bra seminarium, är vädligt peppade på det. Då skrivande är något jag tycker är väldigt viktigt och då framförallt med papper och penna :)
 
hehe :P
 
Godnatt

Söndag

Idag har jag, mamma och Sune varit på hundutställning i Holmsund. Fick bra kritik men sune blev slagen av en annan mops. Men det var en trevlig dag, mycket sol vilket känns i ansiktet dock blåste det till rejält i bland, inte mysigt.
 
Ikväll blir det lagom plugg sedan se tv och äta glass :P
 
Enda bilden jag tog på sune idag
 

Lördag - lite kollande på Kung Fu Panda

Ja som rubriken lyder är det Kung Fu Panda som rullar på kanal5 just nu, så det har jag på.
Var födelsedagsfest för Oskar och Westin igår, var väldigt trevligt. Missöden för kvällen var att en spydde och det spilldes över en finare bänk med lite viktiga papper och kort.
 
Åkte hem från vännäs idag, tog tåget. Sedan timeade jag super med ultra bussen så tog den och åkte upp till lill konsum för att handla lite gott inför ikväll.
 
Ikväll blir det att se fångarna på fortet och sedan gissar jag att det blir Irene Huss: Jagat Vittne eller så blir det att gå i säng. Är nämligen hundutställning i morgon som mamma ska fara på med Sune. Så jag tänkte följa med, annars skulle jag bara sitta inne i morgon :P
 
Sune bildbomb!!
 
 
 
 
 
 

TRÖTTT!

Nu är det tungt, ska fort som tusan ta mig till sängen och sova. Har katt-tjej hemma som löper som tusan, i natt har hon skrikit så jag (även mamma) vaknat om vart annat och inte kunnat somna om på en gång. Vi vill så gärna ha kattungar, men Harry, vår hane, verkar inte vara helt könsmogen än.
 
Varit på stan idag som planerat. Köpte bland annat torr shampoo, mascara(då jag har från oriflame just nu, och den börjar ta slut så måste börja köra på något nytt) sedan var det nå underkläder och ett par vanliga svarta leggings. Jo köpte så klart även födelsedags present till min vän Oskar, som fyller år idag, och som vi ska ha fest hos och för på fredag.
 
Ikväll har jag och mamma varit en sväng och kollat på lägenhet via HSB. Åt mig då alltså, är nr2 så vet ingenting än. Ska ringa HSB i morgon. I alla fall, lägenheten ligger här uppe på ersboda skulle kalla det en 1:a på 31 kvm. Nedreplan med tvättstuga och förråd just utanför dörren. Så ja, det känns konstigt. Har nyss börjat kolla runt på lite mer allvar på lägenheter. Men trodde aldrig att jag skulle bli nr2  så fort. Så ja vill inte den som är nr1 ha lägenheten, då flyttar jag nog i sommar dit.
 
Det var väl det jag hade att komma med, kollar på klockan hela tiden och nu är det bäst att gå i säng. Börjar 10:00 i mor......gon, nej fel 10:30 och slutar 14:30 (trodde jag slutade 15:00). Helt plötsligt känns morgondagen mycket lättare! Skönt :)
 
Godnatt

Tisdag - trött och frusen dag

Kallare idag än vad jag trodde det skulle vara. Inte mysigt alls, alltså när jag var ute. För tydligen var det skönt mitt på dagen, då jag satt inne på universitetet.
 
Första föreläsningen idag var väl inte riktigt vad jag hade tänkt mig. Hade sett fram emot den mycket, då jag har läst så mycket jag har haft tid med i boken som skulle läsas. För boken var intressant, så kommer läsa mer i den(när jag får tid ska tilläggas). Men det var inte riktigt så, det var mycket snack om hur rapporten skulle skrivas och det sades typ 4-5 gånger. Slutade lyssna i slutet faktiskt. Har inget emot föreläsaren, gillar personen, men dagens innehåll var inte roande.
 
Eftermiddagen var desto bättre, synd bara att vi blev avbrutna direkt efter rasten av brandalarmet. Varför det började tjuta har vi ingen anning om. Det stängdes av rätt fort, så kunde inte varit en brand. Så antingen var det brandövning eller så  var det startat av misstag.
 
Ikväll har jag sökt ett sommar jobb och sett tv, som vanligt. Men det är liksom det jag gör efter 20:00, jo har pluggat också, medans jag såg Arrow. Det hör också till det vanliga :)
 
I morgon blir det en sväng på stan. Födelsedagspresent som behöver köpas plus att det blir lunch med henrik. Då han ska ta bilen in till stan och shoppa.
 
Klockan har tickat iväg, så nu är det dags att sova.
 
Godnatt

Ledig måndag

Idag hade jag inget direkt inbokat. Utan blev att gå med hundarna tillsammans med mamma. Det blåste en del när vi gick ut och när vi kom hem hade det börjat regna. Och kallt har det varit ute, inge kul väder alls. Så det blev att äta lunch ett tag efter det.
Gick upp på rummet för att få nå plugg gjort, men av någon anledning började jag må smått illa. Kan vara för min huvudvärk som jag nu har, nästan, jämt. Den kommer från att det trycker i ryggen, det är muskelspänningar. Så det blev i stället att jag la mig på sängen och startade Harry Potter filmen som var i DVD-spelaren. Så såg klar sista hälfen av Halvblodsprinsen som jag började se för ca en vecka sen.
 
Kvällen bestod av att jag fixa med middagen, duschade, pluggade och såg tv. Så nu blir det att dra mig till sängen, läsa lite mer innan jag ska sova. 10 till 15 på universitetet i morgon. Lagom lång/kort dag :)
 
Godnatt

Söndag

Varit hos mormor hela dagen. Så blev inge plugg gjort idag, får ta igen det i morgon. Nu blir det att se Navy: CIS innan jag ska sova.
 
(kort inlägg, hade inte så mycket att framföra)
 

Nog inte vaken så länge till

Såg Fångarna på Fortet som jag gissade att jag skulle göra. Har på Irene Huss nu, men tror jag ska krypa i säng och lägga mig på värmedynan. Kanske läsa, dock vet jag inte om jag orkar. Annars får jag ta mig i kragen och läsa lite om tematisk undervisning i morgon.
 
Kvällens lagom gotta
 
Godnatt

Lördag - plugg plugg (läs lagom med plugg :P )

Inte gjort mycket idag, har inte ens varit ute :P Eller om ute på balkongen i typ 3 min räknas, fast tror inte det. Fixade i alla fall go frukost med kokt ägg till mig och syrran. Sen har jag fixat med sängen och sedan pluggat engelska. Även sett(ser) på ishocky Skellefteå - Luleå, bara för att det ändå är lite intressant.
 
Hade tänkt gå ut efter middagen men blev seg. Så ska väl i stället se till och göra nå plugg så kvällen blir något nyttigt av. Blir väl att se Fångarna på Fortet, för gissar att det är vad resten av familjen ska se.
 
Sune - pluggsällskap
 
Abbe - pluggsällskap
 
 
Alltså nr15 och nr16, man undrar ju...
 

Fredag

Mycket fram och tillbaka om denna kväll. Vad det i slutändan skulle bli av denna kväll. Ja med många om och men blev det middag på Subway med 4 av grabbarna. Sedan på bion och hämta ut biljetterna, träffade Johanna som jag inte träffat på länge. Så blev en snabb pratstund med henne, lite häng på bion innan vi gick en sväng till Hemmakväll. Sedan 18:00 började kvällens biofilm, vi såg Oblivion. Den var inte riktigt som jag hade tänkt mig, men ändå väldigt bra :) Väl värt att se den på bio.
 
Väl hemma har jag sett Let´s Dance och New Girl. Snart blir det att hoppa i säng. Ska ligga på värmedynan ett tag, men kommer nog inte kunna håll mig vaken så länge :P Väldigt trött, var en lång dag igår.
 
 
Godnatt

Bilder

 
4/4 - Grattiskortet Andreas fick av mig och Henrik, med 4st trislotter i
 
4/4 - Mys med Harry
 
5/4 - Trevlig kväll med Jennifer, Sara & Trassel, Mimi och Aron
 
5/4 - Trassel
 
5/4 - Trassel - "Kameran låter?!"
 
6/4 - Fika med Maja på cafe Station
 
6/5 - Grillad hamburgare oss Andreas till middag
 
8/4 - Istappar undet bänken på framsidan
 
10/4 - Fick hem David Lindgrens nya skicka och Arn - filmbox :)
 

Måndag

Inte skrivit här på några dagar, har helt enkelt inte varit hemma så mycket i helgen eller känt för att skriva eller lägga upp några bilder. Har bilder som kommer upp så småningom. Har haft en del ledig så rutinerna har blivit lite ojämna. Så håll till godo, inlägg kommer.
 

2h på stan och 1h snack med mormor plus hemkörning

Lovade mamma igår kväll att gå med hundarna så det gjorde jag idag. Efter frukosten och snack med mamma om hur vi/hon ska få till hennes hemsida. Det verkar i alla fall lösa sig nu, hennes kompis malin är här nu och hjälper till. Sedan åt jag en snabb lunch och begav mig mot bussen och stan.
 
Väl på vasaplan gick jag först och fixade mitt Umeå-Vännäs busskort så det var nytt och behövde ändå köpa nya resor :) Sedan blev det H&M där jag fastnade ett bra tag. De hade reakläder så kollade på dem och sedan på lite annat och sedan blev det in i provhytten, lite kö innan men inte allt för lång. Blev att jag köpte ett bälte (som var huvudsaken till att jag gick in) och sedan ett snyggare baslinne och en kjol.
 
In på Åhlens och hittade present till Kajsa och Malin (även fast hon fyller år den 14 juni) och köpte även till mig själv. Bild kommer sen på det, då jag inte kan visa förens efter fredag kväll. Har lätt även fixat present till Andreas som det är fest för på lördag.
 
Ikväll blir det nog att se Tonårsbossen och Criminal Minds :) Och efter detta inlägg ska jag slå in presenterna.
 
Abbe hittade något intressant, vad kan det vara?
 
En kotte!
 
Shoppat
 
Närbild på skärpet och lite på linnet
 

Kolakakor

Kolakakor ca 75st
(beroende på hur man skär)
 
Knapriga, ljust bruna kakor med god vaniljsmak
 

200 gram margarin eller smör
2 dl Socker
2 msk Vanlijsocker
2 msk Sirap
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
 
Sätt på ugnen på 175 grader
Rör fett och socker poröst. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta snabbt ihop till en deg.
Rulla ut degen till 5 drygt fingertjocka längder, lika långa som plåten. Lägg dem på 2 smorda plåtar eller med bakplåtspapper.
Platta till längderna något och grädda dem mitt i ugnen 10-12 min.
Skär längderna varma i sneda bitar.
 
 
 

Sv-start och bakning

Idag ringde väckarklockan 8:25. 10:00 var det svenska kursstart som gällde. Roligt att jag som har årskort (även min kompis Jimmy har det) då när vi åker Ultra buss så står det att vi har 7756 dagar kvar :P lite fånigt!
 
Väl hemma kring halv fyra så började ragga på någon att fika med i morgon. Maja jobbade men vi bestämde att ses på lördag en sväng i stället :) Så hörde med Jennifer och hon ville gärna att jag bröt lite i hennes tentapluggande i morgon med fika :) Så ska gå en sväng på stan och sen se vars vi ska fika.
 
Efter maten (läs efter maten och sedan efter nyheterna) så satte jag igång att baka. Hade frågat mamma vad hon ville ha, för jag ville baka men visste inte vad. Så kolakakor var hon sugen på, så det fick det bli. Kommer ett separat inlägg med receptet och bilder :)
 
Sveriges Mästerkock och sedan ingen Grey´s Anatomy så sitter här nu. Försöker komma in på cambor för att kunna lägga upp matematikrapporten med rätt källförteckning men det går inge bra. Varför vet jag inte, aja, Anja och Linnéa har fått in sin så skulle det krångla får jag skicka ett mejl till kursansvarig via gmail.
 
Nej, ska lägga upp receptet och sedan lägga mig och läsa lite i "Tematisk Undervisning" medans jag mjukar upp musklerna på värmedynan.
 
Blir att prata lite england med Jennifer i morgon :) Lite bilder
 
 
 
 
Godnatt

Annandagpåsk

Äntligen fått lite mer ordning på projeketet! Hur skönt som helst, läst igenom allt och ska nu bara samma fatta skillnaderna. Typ de mest menningsfulla jag gjort idag. Jo var på Coop med pappa också för att köpa allergitabletter för att få bukt med min förkylnikng jag har haft sedan i england. Ska se sista snutten av Dicte sedan sova. Lady är på ett av hennes favvo ställen, bilden nedan.
 
 
Godnatt

RSS 2.0