Påsken - med en dag kvar

Igår var det heldag hos mormor, som avslutades med det god påskmiddag och efterrätt. Sedan drev kvällen vidare till emil för att träffa och umgås med en del av grabbarna. Sov hos henrik. Fick urgullgit mobilskal av honom :) . Gick och handla och köpte en av de nya glassarna som GB har kommit med. Åt årets första grillat :)
 
BILDER!
 
 
 
 
 
 
 
 
Godnatt

Skärtorsdag

Helgen planerad, gått ut med hundarna i dagens fina väder och påskpyntat. Nu ska jag avsluta dagen med att se på Criminal Minds.
 
 
 
 
Godnatt

Läst ut VeckoRevyn, så förhoppningsvis somnar jag tidigare ikväll :P

Idag har jag i alla fall gått utanför dörren. Kände att jag är lika trött oavsett vad jag gör, så lika bra att vara ute och njuta av det varma och fina vädret. Så gick med hundarna idag tillsammans med mamma. Gick även på Konsum och köpte ostar (till ost och kex) medans mamma väntade utanför med hundarna.
 
Ja, annars har jag väl bara tagit det lugnt. Inte gjort så mycket annat speciellt. Nog fått lite mer ordning på vad som ska ske i helgen och när. Redan torsdag i morgon, så måste planera in plugg. Effektiv tid - i alla fall en timme. Då borde jag få det mesta gjort eller i alla fall en bra start och grund att stå på.
 
Nej, ska jag sova nå tidigare borde jag börja ta mig i säng.
 

Tisdag

Idag har det varit en pyjamas dag. Bestämde mig för att inte gå utanför dörren idag (har ändå varit en sväng till förådet och ut med kattlådepåse, men räknas inte). Vill få bukt med förkylningen så tänkte att jag måste varva ner och ta det lugnt. Har bara packat upp mer, typ lagt in kläderna i garderoben och så. Hade tänkt se någon film men det blev inte av.
Måste börja på med projektet i morgon, måste jämföra svenska och engelska kursplanen. Är ju redan onsdag i morgon, känns som veckan bara flyger fram och jag inte hinner med. Har inte planerat om helgen, vilket är lite små stressigt. Men det ordnar nog sig till slut.
Ska i säng tidigare än igår, så det borde väl bli alldeles strax. Ska lägga mig och fortsätta läsa i VeckoRevyn som kom när jag var borta.
 
Godnatt

Borta bra men hemma bäst!

Landade i Umeå i natt tillsammans med min underbara klass som tillsammans varit i England i två veckor. Pappa skjutsade hem Anna-Sara och sedan blev det hem och ta en skogaholmslimpa med ost och mjölk. Det var helt underbart! Inte druckit 3,0% mjölk på två veckor :P Lady blev hur glad som helst att ha sin sängkompis tillbaka. Hon började mjaoa när jag hade lagt mig, försökte tysta ner henne och få henne att lägga sig då jag inte ville att hon skulle väcka hela huset.

Idag har jag gått med hundarna tillsammans med mamma och suttit ute och solat en kortis, så himla skönt då solen verkligen värmer. Annars idag har jag sorterat bilder och packat upp. Vissat allt jag köpte och mamma och syrran fick sina presenter. Syrran blev hur glad som helst för sockarna jag köpt på Primark åt henne. :) .

I morgon blir det att fixa undan alla saker från golvet och lägga allt vars det ska vara, typ kläderna i garderoben och så :)

 
Godnatt

I morgon gäller det!

Aa, som rubriken lyder, i morgon gäller det. Resan till england är äntligen här med närvositet, förväntningar och förhoppningar. Har packat för fullt i dag och planerat, liksom vad som ska med och inte innan jag packade ner det i väskan. När jag vägde väskan förut (nästan fullpackad) vägde den 14,5kg. Så det är lugnt, med SAS får man ha 23kg incheckat bagage. Och handbagaget vägr cirka 3kg och maxx är 8kg så där är det absolut inga problem.
Nej, ska kanske dra mig mot sängen. Ska dock så på tv ett tag till, men skönt att komma i säng och avsluta vid datorn.
Hoppas alla kommer ha det så bra här hemma. Jag får se om jag kommer kunna uppdatera något, troligen har inte min värd något internet då hon inte har en dator. Men kanske är det så att vi får tillgång till internet på universitetet så då tar jag med datorn dit :) Annars skriver jag om två veckor :)
 
Godnatt

Fullt upp sista dagarna

Har haft fullt upp igår och idag, både med tråkiga och trevliga saker. Saker som måste göras och saker som kanske kunde ha hoppas över. Men nu sitter jag här och skriver en rad i alla fall. Två nätter kvar i Sverige innan det blir england i två veckor. Känns helt overkligt, men skönt att jag igår fått mejl av min värd som jag läste idag. Hon jag bor oss har ingen dator, så då är det med stor sannolikhet så att hon inte har något internet. Men har med mig datorn ändå, kan gå över till Malin eller Anna-Sara då deras värdar är bästa kompis med min värd. Så det löser sig och kanske får vi internet tillgång på universitetet.
Ja mellofinal blev det ikväll. Kul att Robin vann! Jag gillar faktiskt låten, men resten av familjen höll väl inte riktigt med. De gillade Yohio och tyckte att det var fel att inte den som fått mest röster av folket vann. Men så är det, Robins "You" har verkligen växt på mig. Tyckte det var lite för mycket skrik första gången jag hörde den, Robin har som alltid skrikit sedan har var med i Idol men han har lärt sig nu hur han ska skrika :P Så det låter ju mycket bättre.
 
Kvällens resultat, taget från aftonbladet.se:

RESULTAT:

1. Robin Stjernberg: "You" 166 poäng (91 + 75)

2. Yohio: "Heartbreak Hotel" 133 (30 + 103)

3. Ulrik Munther: "Tell the world I'm here" 126 (82 + 44)

4. Anton Ewald: "Begging" 108 (49 + 59)

5. Louise Hoffsten: "Only the dead fish follow the stream" 85 (36 + 49)

6. Sean Banan: "Copacabanana" 78 (37 + 41)

7. Ralf Gyllenhammar: "Bed on fire" 73 (33 + 40)

8. David Lindgren: "Skyline" 69 (57 + 12)

9. State of Drama: "Falling" 68 (50 + 18)

10. Ravaillacz: "En riktig jävla schlager" 40 (8 + 32)

Källa: TT Spektra

 

DE FICK EUROPAS TOLVPOÄNGARE:

CYPERN: Sean Banan SPANIEN: Louise Hoffsten ITALIEN: Ulrik Munther ISLAND: Robin Stjernberg MALTA: David Lindgren UKRAINA: Ralf Gyllenhammar GREKLAND: Robin Stjernberg FRANKRIKE: Ulrik Munther STORBRITANNIEN: Ulrik Munther KROATIEN: Robin Stjernberg TYSKLAND: David Lindgren

 

 
Godnatt

Torsdag - känns som fredag

Ja, nyss skrivit klart en reflektion som skulle in efter igår. Så ska börja röra mig mot sängen, tänkte bara slänga upp ett inlägg före.
Har börjat packa nu, kläder och sådant som jag inte behöver de sista dagarna hemma innan resan. Känns bra, blir nog att packa mer på söndag eller kanske lite på lördag förmiddag. Måste även städa i mitt rum annars kommer Harry vara och riva i allt medans jag är borta.
Idag fick vi de sista papperna som behövs för resan. Och sedan har jag även varit på stan en sväng, köpte lite som jag ska ge min värdfamilj och även te på tehörnan. Ikväll blev det att se Sofias Änglar och Person of Interest. Och nu ska jag se sängen.
 
Lyssnar på lite mello innan det blir träff med John Blund ;)
 

Resfebern kommer smygande

Som rubriken lyder kommer resfebern närmre. Men att jag pratade med Maja idag fick den faktiskt att lätta lite, så desto mer jag ventilerar desto bättre känns det. Blir att börja seriöst packa i morgon, då jag är upptagen på lördag med jobb och släkt träff och finalen i melodifestivalen så klart! Jag hoppas att jag kan få till så jag kan se lite svenska serier i england. Är inte säkert att det går att ordna, så det vore tråkigt. Men så får det vara så. Lite ofokus här i inlägget känner jag :P Ser Sveriges Mästerkock samtidigt.
Så ska börja avrunda, så ska sluta med att gratta min kära vän Jennifer som tog sitt körkort idag. GRATTIS! :D
 

Städat upp på bloggen

Som ni ser så det det nu mycket snyggare ut här ovanför. Har även tagit mig i kragen och gjort en header. Kanske inte den jag ska ha i längre utsträckning men får passa just nu. Någon måste ju vara den första. I morgon är det redovisning som gäller. Så jag ska försöka komma i säng i bra tid. Måste orka ta tag i packningen i morgon, vill inte få den dära sista minuten/dagarna paniken. Men det går framåt, fixade bankprogrammet på miniPCn ikväll så en sak att kryssa för som gjord.
 
Tappat tråden, så längre blir det inte. Tyck till om headern om ni känner för! :)
 
Godnatt

Godnatt-inlägg

Blir en dag på universitetet i morgon, ska träffa första gruppen vid tio och den andra vid ett. Men borde inte ta allt för lång tid, skulle gärna vilja kom och ta det lugnt och fixa på lite som jag har gjort idag.
Ikväll blev det semla och teh till kvällsfika och underhållningen var farmen, familjen annorlunda och dicte. Sällskap var familjen och simba i knät och lady bredvid under dicte. Just fixat in alla bilder som ska vara med i redovisningspresentationen på onsdag. Ja snart är det redovisning och så slutar matematik kursen. Färdiga matematiklärare är vi då, jag och mina klasskompisar. Visst en bedömnings kurs kommer till hösten men lära ut matematik ska vi då kunna. Känns lite overkligt. Något som också är overkligt är att om precis en vecka så sitter(eller sover för den delen :P ) jag i England, Leed, Horsforth.
 
Nog skrivande, nu ska jag ta mig till sängen och sova.
 
 
 
 
Godnatt

Måndag

Idag gick jag långpromenade med hundarna då mamma kände sig lite kraslig och ville ha krafter kvar för att åka till stallet. Så jag gick i skogen med hundarna, lite jobbigt bitvis där det var mycket snö :P Har fixat i ordning kameran idag till englandsresan, lagt över de bilder som jag inte hade fört över till datorn och raderat dem sedan. Så det rymms mycket kort på kameran. Även funderat på om jag ska ta med mig min externa hårddisk eller inte. Det lutar mer mot att den stannar hemma just nu. Vill inte riskera att det händer något med den. Så blir att ta med något/några USB-minnen med lite serier och sådant.
Idag kom "Acne Killer" med posten, hade fått erbjudande via facebook att få två stycka á 10ml för endast fraktkostanden som låg på 39kr. Så det blir att testa det, kanske i veckan får se. Ska då iaf inte he över hela ansiktet, utan endast T-linjen och lite på kinderna, då ansiktsmasken drar med sig hår också.
 
Nu: Göra något vettigt :P
 
 
 
 
 

Söndag - dagen efter

Ja, kvällen igår blev inte ritkigt som planerat. Först var det jätte trevligt med middag på La Dolce Vita i vännäs, henriks mamma bjöd, jag tog pizza "Lilja"- tomat, ost, skinka, räkor & champinjoner. Sedan blev det en sväng på ica och sedan till kvällens tillhåll. Fick skotta det första vi gjorde, hade börjat få ont i magen. Men tänkte att det är nog för att jag är så himla mätt, det går över. Gick det över? Nej, orkade inte vara med de andra i källaren så satt uppe själv och försökte ta det lugnt och bara sluta må illa. Men gick det? Nej, så 5 timmar efter middagen så fanns den inte längre i min mage. En släng av matförgiftning var  uppenbar. Gick och la mig och sedan vid tolv fick festen dra vidare och jag och henrik blev skjutsad hem. Tack Emil.
 
Idag åkte jag med bussen hem vid tolv. Väl hemma åt jag nyponsoppa och franska. Fortfarande helt slut och uttömd på energi. MEN hade jobb att utföra så tog det lungt, tog 1 ½ h, och sedan var det gjort. All samhällsinformation var utdelad. Så ikväll har jag duschat och sett tv, ser film just nu "Grown Ups", sett den förut men den är hur rolig som helst.
 
Ett försök att göra en "Jennifer" och ta kort på min sminkning, gick sådär.
 
Färgerna är inte alls de rätta, ser grått ut då det egenliten är blått
 
Vet inte om jag vill minnas kvällen, men middagen var jätte trevlig!
 
Nu: film, Sen: sova
 
Godnatt

Lördag

Hejsan i snöstormen!
Idag blev det att stiga upp lite tidigare än en vanlig lördag. Har varit utstädning av vårat gamla hus som vi nu äntligen har fått sålt. Så har städat toaletter och damtorkat hela morgonen. Henrik var också med och hjälpte till, så där kring ett var det lagom klart så att jag och henrik var överflödiga så vi gick över till honom. Åt lunch och har sett två avsnitt av Vampire Diaries och nu sitter jag här. Redo för en restaurang middag och häng med grabbarna efter det. Planen var att fara till puben i stan, men i det här vädret vågar vi inte chansa, tänk om tåget inte går. Så det blir en liten hemma fest, för henrik (som fyller år idag) och arvid (som fyllde år i måndags).
 
Allt för mig, ta hand om er och kör försiktit om någon ska ut ikväll på vägarna

1 mars 2013

Idag så har jag läst igenom min diskussion som jag blev färdig med igår, rättat till lite meningsbyggnadsfel och sedan lämnat in den. Väntar på att får kommentarer på excel rapporten och hemuppgiften i matematik. Det är sagt att den senast skulle komma upp idag, så väntar.
Har börjat skriva på packlistan till England, både vad jag ska ha i det incheckade bagaget och i handbagaget. Ska kanske göra några grammatikövningar i engelska på en stund.
 
 

RSS 2.0