Inte mobilbloggning

Som rubriken lyder, inte mobilbloggning just nu. Jag ser på Criminal Minds: Suspect Behavior och har alltså inte helt gått och lagt mig än. Skulle kolla datorn innan jag släckte ner och kryper ner under täcket och se tv. Så tänkte passa på att blogga en sista gång. Hade tänkt läsa i samhällsboken idag eller räkna matte, men det orkade jag inte med. Kollade bara lite i samhällsboken och matteboken ligger fortfarande i väskan. Får väl räkna lite i morgon innan skolan, eller nog bäst att läsa i samhällsboken eftersom jag ska göra upgifterna till kapitlet på lektionen.
Innan skolan i morgon ska jag även gå ut med hundarna, för mamma ska vara i stan klockan 10 så hon hinner inte.

Lägger upp några Egypten bilder! :D Jag, Erica och Nimmita pratade senast idag om resan :P







Ja det får räcka, kommer fler så småning om :)

GODNATT

Stort grattis!!

STORT GRATTIS SÄGER JAG TILL ANNIKA, OSKAR, ALEXANDER OCH ERICA FÖR SINA PRISER PÅ UF MÄSSAN I SKELLEFTEÅ!! :D
1:A PRIS I BÄSTA HANTVERK
1:A PRIS I BÄSTA INNOVATION
2:A PRIS I BÄSTA VARA

PÅLLEDRAGARN UF

Pic: Annikas facebook


Pic: artikeln på www.folkbladet.nu


Gillar gillar

Jag har verkligen fått igång mitt projektarbete nu. Känner mig så glad och positiv till det. Och nu vill jag verkligen få det klart lagom till mässan. Skrev ett mail till WWF i tisdag och skrev vem jag var och att jag skrev ett projektarbete om isbjörnar och att det skulle hållas en mässa på min skola där man kan visa upp sitt PA. Och det jag undrade då om det fanns någon möjlighet om jag skulle kunna få lite material typ som då handlade om att bli isbjörnsfadder eller liknande. Och fick faktist svar idag, skickade jag min adress så skulle jag kunna få lite material. Hon som svarade på mejlet tyckte det var kul att jag hade engagerad mig för isbjörnar. Plus att hon tipsade mig om ett pågående projekt som de hade tillsammans med MSN. Fasiken så kul! Nu känns det riktigt kul med projektarbetet som det gjorde i början! NICE!




Torsdag

Stod och klappade en av min familjs katte innan jag skulle till skolan, mamma bah "ska du inte gå till skolan" klockan var typ 13 över. Jag sa men jo. Det får fort att gå ner till skolan, var vid klass rummet 08:23 :) så i bra tid alltså. Men Lady är så himla gullig och ville gossa, så fick ju lov att gossa lite med henne.

Lunch nu!

Godnatt

Tänkte inte skriva så mycket, ligger i sängen just nu tillsammans med Simba. Torsdag i morgon, alltså tusan vad veckan går fort lite för fort. Känns inte riktigt som jag hinner med. Fast den här veckan har jag hittills gjort något skolarbete varje dag och det känns riktigt bra. Undra vad som kommer hända på samhälles lektionerna i morgon. Jag kommer missa lite samhälls för ska prata med krister om veterinär, vet inte riktigt vad han vill. Ne nu ska jag sluta att skriva om halv intressanta saker och ta och sova. GODNATT

"Det som göms i snö kommer upp i tö"

En sak som jag verkligen stör mig på under den här årstiden och egentligen året om är hundbajs. Folk som inte kan plocka upp efter sin hund när den bajas på gata. Det är så jävla äckligt! Och nu är allt kommer fram måste man verkligen se upp, för det är inte super lätt att se att det ligger hundbajs på gatan som har töat fram. Liksom en ny bajas hög är ju lite lättare att se. Men lika vidrig. Jag fattar liksom inte att de inte stör dom att det ligger massa hundbajs på gatan. Och en annan sak, stora högar från större hundar är så äckligt. Jag själv har mindre hundar så det skiter inte så stor, men jag plockar alltid upp efter dem!! När man köper en stor hund är det faktisk en sak som följer med hunden.

Så fan folk, plocka upp efter era hundar! Så gatorna får vara fräsha och så man inte behöver akta sig för hundbajs när man går.



Det var allt för mig just nu.

Onsdag

Har nyss varit ute med hundarna på deras eftermiddags promenad. Fysiken idag var kul, vi fick göra en labboration en och en det brukar vi aldrig göra, variation är bra :) Matte nästa, behövde hjälp på typ varje uppgift men det berode på att jag gjorde VG-uppgifter. Då är det lite krongligare att veta hur jag ska börja, väl räkna ut när jag ska använda formler det går bra. Lunch, regnbågspizza. Faktisk mycket godare än den vanliga pizza som serveras med skinka och ost. Den här var det majs, ärtor, två olika sorters bönor, rödlök, grön och gul paprika och ost. Tror det var allt, kom inte exakt ihåg. På främmande ekosystem så skrev jag och Nimmita om vinterekologi, snötäcket och om småkryp. Han inte riktigt färdigt om småkryp, så det fixar jag hemma.

Ikväll blir det att se SOS International och Grey´s Anatomy. Och fika, vet inte vad. Henrik skulle köpa något och jag sa att han fick överraska mig :)



Ska checka in lite om isbjörnar nu, mitt PA, och sen blir det väl snart middag skulle jag tro. Idag: Korvstroganoff med ris.


Mobilblogg

Efter middagen har jag duschat. Och medans att jag väntade på att henrik skulle komma till mig så såg jag färdigt en film om inlandsisen på grönland. Den gav mig en knuff i rätt riktning när det gäller mitt PA. Sen ikväll har jag och henrik sett Navy CIS och kniven mot strupen båda programmen på tv3. Det börjar snart bli dags för mig att skriva om konst igen. Hmm, måste tänka ut vad jag ska visa den här gången, och om jag ska visa något. Får se hur jag lägger upp det. Dags att sova nu, var vaken lite sent igår. GODNATT

Project Runway

Jag har bakat idag, det komer upp ett inlägg om det sen. Ska ha med en bild från mobilen och kabeln ligger där uppe. Har suttit ner i köket med datorn idag, lyssnat på ett radioprogram från 2007 om isbjörnar och börjat se en film som är lite äldre. Men det är riktigt intressant. Det får mig att verkligen sätta mig in i projekt arbetet så det blir ett bra slut på det hela. Hoppas ju att jag kan vara med på mässan. Och förhoppningsvis fixar sig det med lite bra saker till montern.

Ska nu se på Project Runway som var igår. Det går inte att se på det på tv3Play, vilket suger. Så ser det på någon utländsk sida.




Bak-tisdag

Nu är det tisdag och då är det bakdags! Idag ville mamma att jag skulle baka en sockerkaka med äpplen som hon kan bjuda på imorgon när hon för besök. Här kommer två bilder och sedan receptet.





Sockerkaka med äpple
Ingredienser:
150gram smör eller margarin
3 dl socker
3 ägg
3½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

3-4 äpplen
4 tsk socker
2 tsk kanel

Tillbehör:
From: 1½ l
Ströbröd

1. Sätt på ugnen på 175 grader. Rör fett och socker poröst.
2. Tillsätt ett ägg i taget, rör yttligare en stund.
3. Blanda i vetemjölet och bakpulvret.
4. Lägg smeten i den smorda och bröade formen.
5. Skala äpplerna och skär i klyftor. Tryck sedan ner dem i kakan jämnt fördelat.
6. Blanda socker och kanel i en skål och strö sedan det över kakan.
7. Grädda i nedredelen av ugnen i 45-60 minuter.

Jag hade min inne i 50 minuter, men sånt beror helt på ugnen. Du kan ta ut och sticka i den när det har gått 45 minuter eller där omkring.

Lycka till!

Just nu: Svenska C

Första lektionen idag hade jag fysik B, sista genomgången på kursen. Så snart blir det prov på det, imorgon skulle vi ha en labbration. Nu ska jag skriva om utlandsstudier inom lärare åk 4-6 och gå igenom intervjuen från igår med Kristina. Äter lunch på skolan, för det finns inga matrester hemma.

Dags att jobba på.

Mobilbloggning

Jag satt vid datorn en bra stund men nu kände jag att jag måste lägga mig i sängen och börja slappna av. Tar alltid en stund för mig att somna, så det fick bli ett mobiltinlägg. Intervjuen ikväll gick bra, fick svar på mina frågor och kommer börja bearbeta de i morgon på svenskalektionen. Jag och mamma kom hem vid 10, så jag har inte sett nå tv idag, förutom en kortis i morse till frukosten. Känns lite konstigt, det är alltid en timmesprogram som jag brukar se varje kväll, och ofta ser jag två program. Men det är som skönt, fått göra något annat en kväll. Nu är det bäst att sova, har en del saker jag måste göra i morgon efter skolan. GODNATT P.S. simba luktar kattmat, hehe :P

Henrik

Idag har jag och henrik varit tillsammans i 1år och 2månader.

♥Jag älskar dig av hela mitt hjärta Henrik♥



Nu ska jag gå ut med hundarna på en promenad innnan det är middag och sen bär det av till stan för interjuv och kanske bjuder Kristina på fika :)


Veckans lunch

Lunch V.13
Måndag: VegetariskPytt med orientalisk dressing
Tisdag: Spagetti med rödfärssås
Onsdag: Regnbågspizza med vitlöksdressing
Torsdag: Mustig tomatsoppa med cremé fraische, baguetter, ost och frukt
Fredag: Nudelwok med asiatisk sås


Måndag

Ja idag har det varit lite tomt med folk från min klass på skolan. Alltså 4 borta från första lektionen men sen kom jens på andra. Så de saknades det tre, det låter inte så mycket men är man en klass på 10 pers så är det en del :P Fick veta svenksa provet idag, fick 37p och 40p var max, jag = glad :) fick ett poäng mer en Mattias, HA! Fast han fick lite bättre på oppositionen på ett valt vetenskapligt arbete. Jag fick MVG med ett litet minus för mina stavfel och Mattias fick MVG. Så det jämnar ut sig. Alltså kan jag hålla MVG i svenska C så kommer mina betyg i svenska se roliga ut. Svenska A: G, svenska B: VG och då kanske svenska C: MVG.

Ikväll ska jag interjuva mammas kompis som är lärare åk 4-6 och det är just det jag skriver om på svenskan just nu och då skulle man interjuva någon som hade det yrke som man hade valt att skriva om. Har just fixat så jag har allt material med mig som jag behöver och letat fram datorväskan.

Jag och Mattias gick förövrigt på Programråd som jag skrev i det tidigare inlägget. Och vi fick pizza, och eftersom det är vegetarisk vecka på skolan. (skriver maträtterna i nästa inlägg) så hade Andreas köpt en vegetarisk pizza också. Det var oliver på den, inte gott. Men jag lyckades hitta av en bit som inte hade några oliver på sig.


Första inlägget för dagen

Sitter just nu och har Projekt Arbete. Hungrig, men ska på möte under lunchen så det blir pizza mums. I alla fall jag försöker hitta något om isbjörnar i fångenskap. Eftersom det känns väldigt jobbigt att läsa igenom typ 72 sidor eller var det nu var om kriterier för Röda Listan. Eftersom jag började med att skriva om isbjörnen vill jag hitta något djupare om den som det går att diskutera kring. Bäst att sätta igång att leta. Jag hoppas verkligen att jag hittar något så jag inte kör fast igen.

Kram

Säger godnatt med huvudvärk

Som rubriken lyder, jag har ont i huvudet och det känns bäst när jag ligger ner. Så det blir en snabb mobilbloggning innan det är tid för mig att sova. Jag och henrik såg Fenomen med Uri Geller(vet inte exakt hur hans efternamn stavas) ikväll som gick på kanal5. De var faktisk riktigt bra, eller inte alla som uppträdde men jag gillade två stycken skarpt. Han som fick mest röster ikväll, han som hade rest världen runt flera gånger och hade tatueringar. Och sedan han som tolkade vem som hade ritat vad, och sedan kom från till vad linda(tror jag) hade ritat. Ne nu är det bäst att jag tar och sover. GODNATT

Katter

Alltså Muffasa är bara för rolig i hur han har tänkt ligga i fåtöljen. Hehe, här kommer några bilder. Och sista bilden visar omstruktureringen det blev när maja klev upp en stund och prinsen tog hennes plats, muffasa klev också upp efter en stund.







Just nu i fåtöljen



Merlin

Jag och syrran har just sett färdigt de tre sista avsnitten av säsong 2 av Merlin. Nu blir det att göra något annat, vad vet jag faktiskt inte :P




Fåtöljen just nu

Tre katter ligger just nu i mitt rum i min fåtölj, Lufsen "Uffe", Muffasa och Maja. Maja syns knappt för att Muffase ligger på henne :P




Godnatt

Nu är klockan 22:17 vintertid. Men i morgon börjar sommartid vilket innebär att man ska ställa fram klockan en timme, vilket i sin tur leder till att det blir att sova en timme mindre i natt. Så det är bäst att hoppa i säng nu. Jag verkar få Herr Simba Katt som sällskap i sängen och Krösa Maja verkar vilja sova i mitt rum i natt. Maja ligger i fotöljen och sover just nu. Jag och henrik har ikväll i alla fall sett på The Vampire Diaries som var i går och typ sista halvan av Eva och Adam Fyra Födelsedagar Och Ett Fiasko. Jag såg inte klart den innan jag gick ut med hundarna.



GODNATT

Eva och Adam

Nu ska jag se lite på Eva och Adam - fyra födelsedagar och ett fiasko. Fick sådan lust att se den när jag lyssnade på "Dancing in the moonlight". Så grävde fram den från kartongen i mamma och pappas garderob. Inspelad från Canal + en gång i tiden, alltså VHS. Ska gå ute med hundarna sen, tar kvällspromenaden. Henrik kommer ändå inte hit förens typ sent eller i alla fall senare. Han skulle käka middag efter havl sju för då skulle emil komma in till vännäs, tacos med grabbarna.




Pollykaka

Igår så bakade jag och henrik en Pollykaka. Så lägger upp två bilder och sen kommer receptet nedanför.





Pollykaka
Ingredienser:
50 gram smör
2 ägg
2½ dl strösocker
2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2½ msk kakao
1½ tsk vaniljsocker
200gram pollygodis (en påse)

1. Sätt på ugnen på 175grader.
2. Smält smöret.
3. Vispa ägg och socker poröst, medan det vispas, smörj och bröa en form med löstagbar botten.
4. Häll mjöl, bakpulver, kakao och vaniljsockret i ägg- och sockersmeten. Och sedan det avsvalnade smöret.
5. Häll smeten i formen och fördela pollygodiset över.
6. Grädda i nedre delen av ugnen 20-25 minuter.

Den jag och henrik gjorde vart lite kladdig i och hårdare uppe på men var riktigt god! Smakar mycket polly, mums. Nästa gång jag gör den ska jag nog sänka ugnen och ställa kakan i mitten av ugnen. Och kolla om det blir bättre då.

Lycka till!



Lördag

Här kommer bilder från igår.

Lufsen "Uffe"


Det jag beställde från Oriflame som kom igår


Närmare bild på Lash Boostern


Våfflor! Var ju Våffeldagen igår :)


Inhandlades + polly till kakan



Jämnförelsetal

Nu när jag snart går ut trean så blir det att söka till Universitet/högskola. Och då ska man räkna ut sitt jämnförelsetal. Det är inte så svårt som man kanske tror. Det tar bara en liten stund, eftersom det är mycket man måste räkna ihop. Så det är bästa att ha en miniräknare i närheten. En som funkar riktigt bra är miniräknare online den använde jag mig av. Mitt jämnförelsetal är 14,1 och då har jag räknat med att få minst G i de kurser som inte är betygsatta än.

1. Först omvandla dina bokstavsbetyg till ett siffervärde:
Icke godkänd 0
Godkänd 10
Väl godkänd 15
Myckt väl godkänd 20

2. Siffervärdet för varje betyg multipliceras sedan med kursens gymnasiepoäng. Till exempel: ett VG i Matte B som då är en kurs som är 50 gymnasiepoäng vilket ger 15 X 50 =750. Och detta ska då göras för varje kurs, så kallade betygsvärden.

3. Samtliga betygsvärden adderas, läggs ihop. Summan blir ett värde i storleksodningen 25 000 eller 50 000.

4. Det sammanlagda betygsvärdet divideras (delas) med den totala poängsumman för de betygsatta kurserna som ingår i ditt slutbetyg. När man går ut sista året är det 2 500 som är den totala poängsumman.

5. För att få fram jämnförelsetalet ska man även räkna med de kompletteringar du gjort. Det är då man räknar med sina meritpoäng. Läs mer om meritpoäng här.


ego!

Och en ego-bild på mig, hihi kunde inte låta bli.

Håller i broschyren jag fick igår om de nya lärarprogramen



Målat

Tänkte lägga upp en bild på en målning. Det här är ett självporträtt på när jag var liten. Jobbade bara med självblandad-svart och vit.

Bilden jag utgick från


Och målningen



Fredag

Har suttit och räknat ut mitt meritpoäng. Och entilgt antagningstestet på Umeå Universitets hemsida så kommer jag in på lärarprogrammet åk 4-6, så jag hoppas verkligen att det blir så. Ska om cirka en timme gå över till henrik. Blir våfflor där till middag, är ju våffeldagen idag. Det är tydligen henrik som har bestämt dagens middag. Sen går jag och henrik ner till affären och köpter saker till pollykakan som vi har tänkt att baka ikväll. Och i kväll ska vi se The Matrix, som jag inte har sett förut.

Lovar att jag lägger in bilder. Kan inte lägga in någon alls nu, har en gullig på Lufsen "Uffe" men min kabel till mobilen är hos henrik. Visst de två tidigare mobiler jag har haft är Sony Ericsson, men vet inte vars de kablarna är.

Kram

trött

Jag är trött efter en hel dag på Umeå Universitet. Kollade på lärarprogramet, biologi och geovetenskap och någon högskoleingenjör kunde i alla fall inrikta sig inom medicin teknik. Hihi gick dit för att jag inte hade nå bätte för mig, inte för att jag var intresserad av utbildningen. Och lärare vill ju så jätte gärna ha tjejer som skulle gå eftersom var lite sällsynt på den utbildningen. Alltså jag sa inte så mycket, men det var en tjej till och hon skulle då i alla fall gå något inom IT.
Ska räkna ut mitt jämnförestal nu, sen blir det att se Sveriges Värsta Bilförare. Och sen vet jag inte om jag och henrik ska se Criminal Minds eller inte.

Kram

Onsdag

Jag önskar att jag hade tid till att måla. Längtar som tusan tills jag får den där tiden över som man alltid saknar. Då vill jag smälla upp staffliet ta mina färger och penslar och låta fantasin flöda. Och låta själen öppna sig på ett konstnärligt sätt, våga flyga även fast man sitter fast. Jag tycker att det är så himla kul att måla, måste få igång det. Hmm, kanske stiga upp tidigt på någon fredag framöver och släppa lös fantasin med pensel i handen. Aa det får jag se om, än så länge är det riktigt behövligt med sovmorgon.

I morgon blir det Universitetet hela dagen, jag hoppas att det kommer vara givande. Nu, nå bilder jag tog för någon dag sen. Sedan, SOVA!







1. målat
2. Kitty
3. Muffasa

GODNATT

Godnatt

Nu drar jag mig alldeles strax till sängen. Måste bara fixa några bilder från Egypten som jag kan visa tvåorna i morgon. Sen blir det sängen, och förhoppningsvis gör Simba mig sällskap. Hoppas bara att inte armen ska göra så ont.

Sitter lite konstigt för att ljuset från lampan ska nå plåstret så det syns :P


GODNATT

Bak-tisdag

Det jag ofta gör på tisdag är att baka. Så det har jag även gjort idag. Var lite jobbigt, känner av armen men det blev goda kakor i alla fall :D





Chokladrutor med maräng 24 bitar
Indredienser:
200 gram rumstempurerat smör
2 dl strösocker
3 äggulor
3½ dl vetemjöl
½ dl kakao
2 tsk bakpulver

Maräng:
4 äggvitor
3 dl strösocker

Garnering:
1½ dl grovt hackad mandel

1. Sätt på ugnen på 175grader. Vispa smör och socker poröst. Blande ner äggulorna, en i taget, i smeten.
2. Blanda mjöl, kakao och bakpulver i en separat bunke. Rör ner mjölblandningen.
3. Lägg ett bakplåtspapper i en braspanna. Bred eller tryck ut bottnen på bakplåtspappret.
4. Gör marängen: Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret under vispning. Vispa till en blank smet.
5. Bred marängen över chokladsmeten.
6. Strö den grovhackade mandeln över marängen. Grädda kakan ca 20 min. Låt kakan svalna innan den skärs i rutor.

Lycka till!

vaccination

Har varit i stan nu på morgonen och tagit sista sprutan för Twinrix, så det känns av i armen nu. Plus att det strålar upp i nacken. Så jobbar hemifrån med svenskan, skickar ett mejl till Ingela sen.


Bilder från i helgen

Bilder från där vi fikade när det var skoter utflykt i lördags. Det var jag, henrik, eva-britt, kenneth och roger.
























Det var allt för mig nu, ska gå och lägga mig.

Godnatt

Söndag - mobilblogg

Idag steg jag upp tio i åtta och klädde på mig och åt frukost. Sedan bar det av det Ica Maxi tillsammans med pappa för att månadshandla. Sen for vi även på Coop på ersboda och köpte en glas och sedan Rusta. Hem och äta lunch och sen till stan igen för att fira moster med fika som vanligt. Sen for jag och familjen hem vid halv 6 var hemma typ 6. Middag, bullens korv med bröd. Och ikväll har jag varit med henrik. Och nu ligger jag i sängen tillsammans med Simba. Så i morgon är det skola, jag hoppas inte att det kommer regna det blir bara jobbigt. Bra i alla fall att det är god lunch i morgon, tjockpannkaka. Jag ska bara på en liten stund sova, GODNATT.

Lördag

Igår var jag med henrik på kvällen och vi såg Vampire Diaries och sen gick vi och la oss. Upp halv tio idag och fixa massa saker. Sen evla blev det skoter utflykt, kom hem vid två. Då blev det att duscha sen fixning. Och nu sitter jag här, vid henriks dator och bloggar. Ska på en stund fara till stan först förbi och hemma hos mig och lämna mina grejer. Sedan middag i stan på Rhodos med eva-britt som bjuder. Sen blir det fest hos Maja som idag fyller 18år. GRATTIS TILL MAJA! :D Sen blir jag och henrik hämtade hos Maja av min snälla pappa som ställer upp som fyllechaffis, som han säger själv.

Hoppas allihopa får en bra kväll och natt.

KRAM

dålig uppdatering

jag vet, bloggade inget igår. Och nu tvingar jag mig själv att skriva något. Har egentligen massor av bilder att lägga ut men orkar inte gör det nu. Igår mådde jag i alla fall inge bra efter skolan. Somnade och sov en stund, tills mamma kom upp i mitt rum och utbrast med Abbe i famnen "hon ligger och sover". Så jag vaknade och gick ner och tog en pronaxen eftersom alvedon är jävligt äckligt att svälja ner eftersom det smälter på en gång i munnen.
Jag har i alla fall sovmorgon i morgon vilket kommer var super skönt, blir att sova till halv 10 skulle jag tro :) Då hinner jag göra något vettigt innan jag måste gå till skolan.
Nu ska jag se CSI Maimi, vet inte om jag ser hela. Kanske somnar hehe :P


Godnatt

Mobilblogg från sängen

Jag vet att jag lovade att lägga upp en bild på något jag har målat idag. Jag hittade en del målningar jag hade glömt bort så jag tog kort på dem också så jag kan visa dom framöver. Men tyvärr så tog då batteriet i kameran slut. Och gjorde sen annat och kom på det ikväll. Så det blir en bild på något jag har målat i morgon. Det börjar gå framåt i vad grabbrna har tänkt göra i helgen men de är inte alls säkra. Alltså jag förstår inte hur folk kan klarar av att inte planera saker. Alltså att man inte kan bestäma sig för att göra en sak och sen verkligen göra den också. Impulsiva saker hör inte hit, jag menar mer om tex man vet att det händer något speciellt, då kan det väl inte vara så svårt att bestäma sig för om man ska göra det eller inte. Men aja nog om det nu. Jag tänker mysa med Herr Simba Katt och sen sova. Godnatt!

Duschat

Jag har duschat och nyss fixat till mig, typ hudlotion och smörjt in ansiktet. Nu väntar jag på han henrik kommer hit, vilket går väldigt fort eftersom han är hos mamma. Och det är bara typ gatan nedan för mig. Man måste som bara gå en liten omväg för det står hus i vägen. Blir att se Navy CIS ikväll på tv3 och fika Valles Vanlijmuffins. Ute letkion i morgon på eftermiddagen så det gäller att ta med sig täckbyxor och bra vantar till skolan. Skulle smsa Erica på morgonen bara för att påminna henne en extra gång om att ta med sig täckbyxorna, hehe. Det påminner mig att jag måste prata med henne om vaccinationerna nästa tisdag. Hoppas jag kommer ihåg det.



Nu tror jag henrik kom hit, Kram!

Valles Vanlijmuffins

Har idag bakat Valles Vaniljmuffins, de blev lite misslyckade. De växte mer än vad jag trodde de skulle göra i ugnen. Får se hur de smakar sen, blir kvällens fika :)







Valles Vanlijmuffins 18st
Ingredienser:
150g smör eller margarin
2dl strösocker
3 ägg
2½dl vetemjöl
2tsk bakpulver
1tsk vaniljsocker

kräm:
2 påsar marsánpulver för kokning
3dl mjölk
2msk strösocker

tillbehör:
muffinsformar av papper

1. Börja med krämen: sätt på ugnen 200grader. Blanda marsánpulvret med mjölken i en kastrull. Tillsätt sockert.
2. Sjud krämen under omrörning tills den tjocknar. Låt den sedan kallna.
3. Rör matfett och socker poröst med elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget.
4. Blanda mjölet med bakpulvret och vaniljsockret. Rör ner blandningen i smeten.
5. Ställ 18 muffinsmformar i en muffinsplåt eller på en bakplåt.
6. Fördela smeten i formarna. Lägg en klick kräm på toppen av varje muffins.
7. Grädda muffinserna mitt i ugnen ca 15 min. Låt dem svalna på gallret.

Fyll absolut inte formarna för mycket, det hände för mig. Eftersom de växer så mycket i ugnen. Och mina skulle bränts om jag hade haft de inne alla 15minuterna. Cirka 10 räckte i min ugn, men vi har en väldigt varm ugn.

Lycka till!

Mobilbloggning

Just nu ligger jag i sängen tillsammans med simba. Såg att sofia också ville se något jag hade målat. Så i morgon när jag inte har några lektioner efter lunch så tänkte jag ta kort på en målning som jag sedan visar här. Ikväll så har jag och henrik bakat en kladdkaka som vi även blandade ner mandel i. Så det blev gott med lite variation. Vi såg sista avsnittet av Familjen Annorlunda och sedan CSI:NY som det var fortsättningen på vad som hade hänt förra veckans avsnitt. Ne nu är det bäst att ta och sova, det är en dag i morgon också. GODNATT!

Måndag

Första dagen i skolan efter sportlovet idag. Chill som vanlig, först matte bara räkna på plus det vanliga snacket innan alla har kommit till lektionen på morgonen. Sen mentorstid, fick påminnelse om att det är ute på Freko-lektionen som gäller. Vi ska typ gräva i snö, samla pinnar och mäta temperaturer. Så det är täckbyxor och bra vantar som gäller. Lunch sen, köttsoppa gott bröd men typ inge kött i soppan och absolut ingen klimp. Svenska efter lunch är också chill som vanlig, fick veta nästa arbetsområde vilket är om yrken. Jag ska välja lärare för mellanstadiet och ska interjuva mammas kompis som jobbar som det. Eller jag hoppas att hon ställer upp på det, men det tror jag nog att hon gör. Sist som alltid är roligt, VETERINÄR! :D haha när ingemar inte hör vad vi säger så håller han bakom örat och lutar sig åt vårat håll.

Här kommer en bild på mattias konst i matsalen:


En bild på Lady och Lufsen "Uffe"


Och min lilla pyjamas :P


Kram

Sängen - mobilblogg

Jag ligger redan i sängen. Har typ legat i 20min. Har smsat med henrik, kollat på nyheterna på tv4 plus att jag läste lite på Aftonbladet också. Skola i morgon, känns både kul och väldigt jobbigt. Fick inte så mycket gjort på lovet som jag hade önskat. Men det går som inte att göra något åt nu, utan får bara jobba hårdare under de närmaste veckorna fram över. Om jag har tur så har nog mormor fixat mina leggings så att jag får dem på fredag, eller att hon lämnar den i hennes bil eftersom pappa ska låna den på lördag. Ne nu är det bäst att sova, så Godnatt allihopa<3

Målat

Här kommer det en bild på en av de första som jag har målat. Alldeles strax bär det av till mormor, fika blir det så klart :) Plus att hon ska få i uppdrag att fixa ett av mina par leggings.




Eric Saade

Eric Saade van mello 2011, och vad tycker jag om de? Rätt låt eller ej? Låten är bra och hade blivit gladare om The Moniker van eller typ Swingfly. Men nu hoppas jag innerligt att det går bra för Eric den 12 maj när det är semifinalen inför ESC. Annika tyckte jag skulle visa något jag har målat men kan inte göra det nu eftersom jag inte har kort på något och vill hoppa i säng så fort som möjlig. Så kommer det en bild i morgon :) Nu måste jag bara välja en och visa, har en liten samling.



GODNATT!

Idag gäller det

Ikväll är det final i Melodifestivalen! Jag vet faktiskt inte vem jag vill ska vinna, tycker dom flesta är väldigt bra och värdiga vinnare :) Hmm, jag funderar om jag ska ta kort på en av de målningar som jag har gjort. Men jag vet inte. Kommentera om du vill se vad jag har målat! :D Så gör vi, kommenterar ingen så får det bli någon annan gång. Nu känner jag för att fixa lite i garderoben, det är så mycket grejer lite överallt ingen bra ordning på de flesta hyllorna. Alltså suck varför ska en mysig kofta ta så stor plats i min lilla garderob?

KRAM

harpan



Beroende? nja kanske, hihi


Tsunami i Japnan

Jag hoppas att ingen har missta vad som hände i Japan i morse runt 06:00 svensk tid. Om du inte har en aning om vad jag menar så kolla in på Aftonbladet, där finns det nyinformation med jämna mellanrum.




"Nybadad"

Nu är jag påklädd och klar efter jag har badet, med levande ljus som belysning och bra musik att lyssna på. Nu vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på, eftersom jag vill inte börja se någon serie kl.21:00 den här onsdagen för nästa vecka börjar Grey's Anatomy.






bada

nu håller badkaret på att fyllas upp med vatten, och jag ska alldeles ställa in datorn så det blir lite musik där inne. Blir lite levande ljus också. Helt enkelt en liten mysstund, finns ändå inget bra att se på tv ikväll.






♥så henrik, om jag inte svara om du skickar sms så ligger jag i badkaret

Tisdag

Idag har jag, henrik och henriks mamma varit i stan typ hela dagen. For klockan elva och var hemma strax innan fyra. Först for vi och hämtade henriks ny bass på 4 sound. Sen blev det strömpilen där först jag köpte leggings som jag upptäckte var sönder på ett ställe när jag kom hem, men det får jag be mormor fixa orkar inte fara dit och byta för det fanns då inte kvar någon 170 framme. I alla fall, sen Dressman och henrik fick sig en kostym, vit skjorta och en slipsnål som han då ska ha på studenten. Sen fika på ett Café som finns på Strömpilen, vet inte vad det heter, så till lunch idag blev det en Semla :D. Sen blev det Norrlandskliniken där henrik vaccinerade sig inför Kina resan. Rusta, skohustet och jysk där efter och sen hem. På Rusta köpte jag hudlotion, två storpack, och Vanish "Lita på rosa" vilket är det enda som funkar mot katt-spya fläckar. Och på skohustet köpte jag ett par skor som jag troligtvis ska ha på studenten, så nu är det bara en kläning som fattas.

Här kommer tre bilder från dagen:

Dagens Lunch


Läsa tidning på Norrlandkliniken


De nya skorna (inte en superbra bild)


Nu blir det att krypa ner i sängen och sova. Snart smsar väl henrik och säger att han är hemma. Ska stiga upp typ skoltid i morgon för det är massor som behöver göras, typ städa toaletterna *suck*.

Godnatt

Rosa Dagen



Det är rosa dagen idag, man ska bära rosa för att signalera att det inte är fel att en kille bär rosa. Och det enda rosa plagget jag vet om att jag har är ett linne och eftersom jag inte är riktigt helt frisk så känns det inte så skönt att ha ett linne på mig vill ha min långtröja. Så tog min lila munktröja idag.




Måndag

Just nu sitter jag ensam hemma. Mamma är i stan och syrran är hos en kompis. Jag har haft ont i halsen ett tag så igår fick jag nå halstabletter som vi har hemma, de funkar bra. Det gör fortfarande ont i halsen men det är bättre. Har i alla fall läst lite i matteboken, missade mattelektionen i torsdags när veterinär gänget for till lycksele.
Nu ska jag nog ta och äta lunch. Sen blir det promenad med hundarna om en timme eller två.


sista för dagen

Nu blir det att hoppa i säng och se den sista biten av Wallander. Och smsa med henrik och kolla vad han gör plus om hur vi ska planera lite grejer i veckan. Jag ska försöka plugga varje dag på lovet, jag har projektarbete, veterinärfördjupning och ett svenska prov att plugga till.
Nu börjar wallander alldeles snart, bäst att hoppa i pyjamasen.

Godnatt!

bilder

Bilder: tyvärr inte på katterna utan några från idag, när jag och ludde var ute på promenad. Luddes päls glänser så fint i solen, mamma tvättade honom igår.







Nu blir det att byta till rena sängkläder och sen att se Bones följt av Wallander: Prästen. Kommer vara väldigt konstigt att se Figge i filmen eftersom han har varit med i Let´s Dance och då är han ju sig själv. Här kommer en ego bild och nu sak jag byta i sängen.




nu

Bones och en kopp nyponsoppa.




lördag

Det blir kattbilder i morgon, hade lovat idag men hann aldrig.
NU:


SEN:


Så, Godnatt!


inte godis

Jag vill inte äta godis och det är inte för att jag tycker jag är tjock eller så. Utan det är för jag inte tycker om sockerberoeendet, och när man blir sådär att måste få i sig något sött och vet som inte vars man ska ta vägen. Gillas inte. Därför, igår, så jag valde till mig Nötmix och mörkchoklad med bitar av caramel och mandel från Lindt och henrik köpte cola-nappar :P




helt glömt bort..

Att berätta vad jag tyckte om Sanctum 3D som jag och henrik såg i söndags. Den var faktiskt riktigt bra, första filmen jag har sett i 3D. Man ville verkligen veta hur det skulle gå hela tiden. Och henrik köpte den nya kexchokladen den med smak av blåbär. Vi åt den medans vi satt och väntade på bussen efter bion. Jag tycker egentligen inte om kexchoklad men den med smak av blåbär var mycket godare än orginalet enligt mig.

Nu blir det att äta lunch, sen kommer det upp ett gäng bilder som jag tog på katterna igår :)




dagens planer

HAR:
* Gått med hundarna tsm med mamma
* Städat
* Ätit lunch

SKA:
* Fortsätta städa
* Kanske gå ut med hundarn
* Duscha
* Äta middag med grabbarna och Annika
* Vara med grabbarna och Annika
* Förhoppningsvis se The Vampire Diaries ikväll


Godnatt

Nu ska jag gå och lägga mig och får nog sällskap av herr Simba Katt. Har ont i nacken sen idag, det blåste som bara den i Lycksele och tydligen i vännäs också. Roliga planer inför i morgon, men dom får ni veta då.


Herr Simba Katt till vänster och Doris "dojjan" Katt till höger

GODNATT

Slut..

Sitter och väntar på att henrik ska komma hit så kan ju ta och blogga medans. Lycksele djurpark idag, intressant men synd att vi inte fick se alla sorts djur, de hade tillexempel inte vargar just nu. Men vi fick så björnarna på nära håll, eftersom de ligger i ide som. Och två supergulliga björnungar. Sälaran var så himla fina också, jag tog tyvärr inga bilder. Men mina kompis Evelina gjorde det så kolla in på hennes blogg där finns tre bilder från idag.

Vi kom hem typ 10 i tre och då var det dax att skriva politik prov för min del innan det var lov. Satt från 15.00 till 16.45. Oj vad jag skrev alltså, jag blir typ förvånad hur mycket jeg egentligen kan och hur mycket jag kan ha åsikter om. Men det är faktiskt så att jag har blivit bättre på att skriva saker över lag. Det sa en lärare till mig igår, och jag känner du även själv. Tycker det är kul att skriva långa texter och så. Tror faktiskt att det har med bloggen att göra, skriver mer här och blir van. Längtar tills jag får veta hur det gick på provet.

Ikväll blir det att gå ut med hundarna en sävng eftersom pappa är på skroten plus att han skulla hämta en släpvagn som vi ska låna och den är i Obbola hos en jobbar kompis. Och jag och henrik kommer dela på den semla som mamma gjorde till mig igår när resten av familjen fikade semlor.

Nu kom henrik hit. Blev ett långt inlägg.

Kram på er alla!

Födelsedag

Ja idag fyller min älskling henrik år, 19år. Så det blir tårta ikväll. Fast hans present kan han tyvärr inte få idag, jag hoppas den kommer i morgon i posten. Mest troligt gör den det eftersom jag fick ett sms i eftermiddag att paketet låg hos posten. hihi, hoppas han kommer tycka om det jag har fixat♥
Egobild och sen gå jag till henrik :P



Hej då!

Plugga politik + The Mentalist

Nu ska jag gå ner och sätta mig i soffan, läsa om politik, inte kul, och sedan se The Mentalist som börjar om 20min. Och då blir det att ta en fika också, hör nerifrån att mamma och pappa tydligen köpte kakor när de var och handla :) En anledning varför politiken känns så jobbig är för att vi inte har en så bra lärare i samhällskunskap, eller han har ju schysst och så MEN han lär inte ut på ett bra sett. Elevredovisningar är typ de enda vi har haft, plus en snabbt genomgången power point som vi inte har tillgång till. Min anteckningar efter den är inte snygga kan jag säga, skrev så fort jag kunde. Men kommer inte ihåg något alls.

Lite bilder:

Samhällsboken


Jag och prinsen


just nu

Är ledig från skolan idag, så det blev sovmorgon till kvart över tio. Vilket var väldigt skönt, sov dåligt i natt. Kom för en liten stund sen hem från en lång promenad med hundarna, varit ute i lite mer än en timme och gått. Känner mig rätt slut. Skönt med lov på torsdag, eftersom jag är ledig på fredag. I morgon är det vanlig dag i skolan, slutar halv två, tråkigt att det är mindre god lunch på skolan i morgon. Och på torsdag är det Lyksele Djurpark besök och när jag är tillbaka på skolan vid strax efter två är det politikprov som gäller.

Här kommer lite bilder på hundarna när jag hade kommit hem, solen skinner.














RSS 2.0