me nå egopic säger jag godnatt



Lite fake smile här alltså :P




Med nya diademet från rusta


Godnatt


Hemma

Pappa kom hem tidigt från jobbet idag för strömen hade gått på hans jobb. Så då bestämde jag, mamma och syrran oss för att ta en shoppingrunda på ersboda och mariedal. Först var det in på Team Sportia där syrran fick sig en ny jacka. Sen blev det Barnenshus för mig och syrran och mamma gick på Boom. Jag köpte ett nytt skrivbordsunderlägg till syrran, och mamma köpta en prydnadsödal på Boom. Djurmagazinet blev nästa stopp där mamma hämtade ut en 2kg kattmatsäck, som var som tack sedan vi hade varit där på skyltsöndag.
Sen for vi över på ersboda, in på H&M och Kappahl och sedan till Rusta. Jag köpte ett vitt linne på H&M som jag ska ha under blusen jag köpte i tisdags. Och på Rusta köpte jag ett gosedjur, mozartkulor, diadem och hudlotion :) (bilder nedan).
Nu ska jag arbeta med mitt paper.

Linnet från H&M


Inhandlat från Rusta



Paper, och lång promenad

Direkt efter frukost hängde jag med mamma på en lång promenad med hundarna. Sen efter det blev det att ha på tvn som bakrgund medan jag idag har skrivit på mitt paper. Har nu skrivit färdigt litteraturgenomgången på den, ska bara läsa igenom det så det ser bra ut. Så har kvar diskussionen och en kort sammanfattning kvar. Och så klart källhänvisning, men det går fort att skriva den, har endast fyra källor(tre var minimum).
Imorgon ska jag kanske fara en sväng på H&M på ersboda, kolla om ett par byxor finns kvar. Tyckte de var lite dyra så köpte den inte igår. Men provade inte en större storlek så de kanske inte passa. Men får se.
Ska ta och sova nu.
Godnatt

Blåst i rean

Efter lunch idag for jag ner till centrum för att gå lite på rean och då främst på H&M. Men på H&M nere i centrum var det så mycket folk, och det känndes snurrigt. Och hade svårt att hitta något jag ville ha. Så gick på lite andra affärer bara för att kolla, sen tog jag bussen upp till H&M på ersboda. Och där var det mindre folk och hittade plagg som jag kännde att jag ville prova. Så det blev köpt en tröja och en blus, blusen blir att ha på nyårsafton :)

Tröjan


Tröjan igen, nu får färgen sin rättvisa


Blusen, det är rätt skrynklig :P



tom hurts och saker på golvet..

Nu blir det sängen, och har faktiskt funderingar på att vakna strax efter nio i morgon för att se Snow Buddies - Valpgänget i Alaska. Vill gärna se den, visst det går att se den på annat sett. Men kanske inte är så bra att sova halva förmiddagen heller. För har kvar att fin fixa i mitt rum, fick upp hurtsen i kväll så har inte hunnit att stoppa något i den. Och det ligger fortfarande kvar en del saker på golvet :P
Aja, bäst och sova nu om jag vill vakna och se film som börjar kvart över nio. Tackar för tv på rummet.

Godnatt

Juldagen

Idag har jag städat och fått lite mer ordning i mitt rum. Har haft det rätt stökigt ett tag :P Plus inte riktigt fått någon bra ordning i bokhyllan när jag flyttade, så nu ser det bättre ut. Har tagit bilder på det jag fått i juklapp idag också, det kommer upp nu. För på en stund blir det ost och kex :)

Från mamma och pappa


Även från mamma och pappa, pappa monterade ihop den idag


Från mormor och olle. Det är två glasformar, en med diametern 26cm och en andra är 32cm.


Av Maj-britt, henriks mormor. På lappen står det "Tände ett ljus i tack till livet, Tänk på allt som blev Dig givet"


Från Göran och Kicki fick jag det vänstra, 600kr på H&M. Och från Eva-britt och Kenneth fick jag det högra, 200kr också på H&M


Från älsklingen, lite svårt att fota för kortet gör det inte rättvist



Julafton - så här långt

Än så länge har jag stigit upp och öppnat morgonpaketen, bild kommer nedan. Sedan blev det julfrukost, risgynsgröt med kanel och socker plus vörtlimpa med ost. Sedan blev att fixa kläder och lite på naglarna. Och sedan bar det av till moster och åt fika. Nu är vi hemma igen och nu är det kalle anka och hans vänner önskar god jul som gäller.

i morgon paketen


Julklapparna under granen



Dan före doppare dagen

Idag bakade jag och mamma bullar på förmiddagen och sen stökade jag undan allt som var i köket efter det. Sen satt jag vid datorn en stund, och sen blev det att se Grinchen. Jag och syrran såg den innan middagen och slutet efter middagen. Och för ett tag sen har jag ätit "nygräddad" skinka med tunnbröd. Sen blev det även en del kolor och en bulle av dem som gjordes idag. Vi gjorde faktiskt bullar med saffran i brödet och madelmassa som fyllning, blev hur gott som helst :)
Fick av Kicki och Göran(henriks pappa) två ljuslyktor i form av tomtar. Tände dem idag när jag lyssande på sverigesradios julkalender.





Snart blir det faktiskt sängen, är rätt trött. Blir inte jätte lång sovmorgon i morgon, vilket inte gör något. Men måste då planera så jag inte är vaken för länge ikväll. Jag kommer då inte vara vaken till 00:00 då Bingolottosuppesittarkväll slutar :P
Ska gå ner till vardagsrummet en stund innan jag går upp igen.

Godnatt

YES!! :D

Gick nyss in på portalen och fick se att reslutatet för tenta två på DIS-kursen är uppe. YES! Jag klarade den, Sofie hade rätt :] Hoppas hon också klarade den, jag får hålla utkick på facebook om hon skriver något.
Har städat toaletterna idag, gått med hundarna, badat Simba och byt sängkläder. Jag har även fixat fint i soffan, ska på en stund göra middag och efter det ska jag plocka upp djurleksaker från golvet. För det blir storstädning efter middagen :)


Lewis

Nu är det sängen som gäller, har sett färdigt kommissarie Lewis nere i vardagsrummet. Blev runt 60st madelmassekulor i olika färger rullade i choklad. Tog lite tid, men det är trevligt med sådana bestyr kring jul. Alla minkyssar är nu också färdiga.
Godnatt

Julledighet

Nu är jag lede från univeristetet fram till den 9/1, ska skriva en uppsats under jul/nyår om lärarprofession. Nu har jag slagit in alla julkappar och nu ska jag vänta på julkalendern och sen blir det att göra färdigt mintkyssarna och sedan och typ samtidigt göra mandelmassakulor doppade i choklad :)
Städning av huset är det som gäller i morgon.

Julinspererande smycken som jag har inhandlat från Glitter i år hade jag idag :)



Godnatt

Jag hade engentligen velat lägga mig tidigare idag för är så trött. Men det var så att syrran frågade om jag kunde sitta nere med henne och se Kommissarie Lewis som slutade just innan 23:00. Och eftersom jag har sovmorgon i morgon så gjorde jag det. Så satt nere med datorn och läste inför semminariet i morgon och såg faktiskt på tv också.
Gjorde mintkyssar för första gången, det gick faktiskt inte så jätte bra. Alltså jag ska inte baka när jag är trött. Fick hälften av 500g till 350g, snyggt jobbat Amanda, NOT! Jag har ju bara läst upp till matte E. Men mamma kom hem från stallet och kom på den smarta idéen om att ta en till (eller lite av) äggvita, så det löste sig. Och sen nu ikväll när jag skulle smälta choklad gick det lite åt fanders också, men då räddade pappa upp sitatuionen den här gången. Jo jag glömde skriva igår att pappa brände sig på de smälta florsockret när vi skulle sätta ihop pepparkakshuset, och idag så lyfte han, utan grytlapp, på talriken som chokladen va i över vatten badet. Men mintkyssarna var i alla fall goda, så får trösta mig med det :P
Nu ska jag sova, börjar då 13:00 i morgon eftersom föreläsningen innan lunch blev inställd.

Simba och Vickan som väldigt liten och oskyldig


Godnatt

Eric Saade funderingar så här på en tisdag

Skulle väldigt gärna vilja se Eric Saade live, och han kommer ju till Umeå den 21 April 2012. Vore så himla häftigt att gå, men själv? Är inte jätte kul, men jag skulle faktiskt kunna göra det. VIP-biljettet kostar 460kr och en stå eller sitt plats 320kr. Ja jag ska fundera vidare på den :)




Måndag

Idag har det varit en lång dag, men som tur var fick vi sluta tidigare än vad det stod på schemat idag. Skulle ha slutat 17:00 men gunnar var snäll och vi fick gå kvart över fyra. Ikväll har jag och pappa satt ihop pepparkakshuset och jag med hjälp av syrran att dekorera det. I morgon blir det upp nästan samma tid för börjar en halvtimme tidigare, men slutar i alal fall 12:00. Så jag kommer gå med hundarna i morgon på dagen för mamma ska till stallet. Får se om jag hinner med att göra nå julgodis i morgon, det vore trevligt.
Nu ska jag snart sova, ska bara hålla syrran sällskap i vardagsrummet en stund till. Hon ser på Marry Me på tv3.

Som jag lovade, ett kort på tavlan som mormor fick i julklapp


Årets pepparkakshus :)


Godnatt

Söndag, fjärde andvent

Ikväll har det varit middag hos mormor, hur mysigt som helst och jag är proppmät :P Men det är precis som det ska vara. Mormor fick en tavla av mig i julklapp, har tagit bild på den lägger upp i morgon. Lång dag på universitetet i morgon, från 8:30 till 17:00. Men det är ju för att det ska hinnas med en del innan det blir julledighet.
Nej nu ska jag ta och sova, ska upp 06:40 i morgon.
Godnatt

Fredag

I dag sov jag till halv tio vilket var rikigt skönt. Sedan blev det frukost och efter ett tag kom jag äntligen in i duschen. För det var nämnligen så att jag rensade avloppet i duschen från hår innan jag duschade, fy tusan vad det luktade. Jag hade bestämt det som ett straff för att jag har varit dålig på att städa på toaletterna så mamma har fått göra det i stället. Iaf blev det lunch sen, stekte ihop prinskorvar, en grillkorv, pommes och blandade det med två ägg också ketchup på det :P.
Syrran kom hem från skolan vid halv tre, och sen tog hon och jag bussen ner till centrum. Vi gick först och hälsade på mormor på handelsgården och sedan blev det shopping av julklappar :) Jag träffade Linnéa som går lärarutbildningen precis som jag på Ur&Penn. Vi blev längre på stan än vi hade tänkt, tiden bara flög iväg. Så halv sex satt vi på bussen hem till ersboda. Men vi fick ju faktiskt tag på allt så det var skönt.
Nu ska jag alldeles strax sova, och i morgon blir det julpyntning plus att jag ska fortsätta med mormors julklapp. Och det bästa av allt så kommer henrik hit i morgon, längtar!


Bild: google, sökord:julpynt

Godnatt

Torsdag

Idag var det UB som gällde och vi fick faktiskt våran reflektion gjord innan lunch, eller runt ett. Sen åt jag lucnh när jag kom hem, och satt sedan och pratade med mamma. När syrran kom hem från skolan och hon hade fikat begav vi oss tre iväg till djurmagasinet bland annat köpte vi julklappar till hundarna. Ikväll hade jag tänkt duscha, men tänkte att jag lika gärna kan göra det i morgon. Så ikväll blev det störst fokus på mormors julklapp :) Hoppas jag hinner klart tills på söndag, eftersom det är sista gången jag kommer träffa mormor innan jul.
Nu blir det att sova, sovmorgon i morgon vilket kommer vara hur skönt som helst.
Godnatt

Sista dagen på VFUn

Känns skit tråkgit att det var sista dagen idag på VFUn, jag skulle viljat ha stannat mycket längre. Eleverna uppskattade mycket att de fick juleskum av mig idag, jag ville som tacka för den korta tiden. Fick till och med en kram av en elev när jag sa hej då till dem. Tänk ändå hur fort det går att knyta band med personer. Idag tog jag faktiskt ett eget initiativ när min LLU inte var i klassrummet. De hade suttit och läst ett bra tag i sina bänkböcker och de började bli less. Så jag sa åt dem att lägga ner böckerna också körde vi hänga gubben i stället :) I eftermiddag fick jag även läsa upp en del på religion lektionen.
Nu ska jag ta och sova, i morgon blir det UB och träffa min basgrupp för att reflektera över våra VFUer.

Godnatt

Lucia

Idag var det näst sista dagen på VFUn, kommer sakna eleverna. Skulle vilja bara fortsätta så här. Men känner nu att jag har ju verkligen valt rätt. Längtar tills om 3 och ½ år, när jag entligen får gå ut och vara lärare. Fick se vegaskolans luciatåg, hur mysigt som helst. Men först direkt på morgonen var det glögg, pepparkaker och mer i lärarrummet det kan jag säga var riktigt mums! :D Glöggen fick stå på plattan rätt länge så luktade glög typ hela dagen :P. När jag skulle gå "hem" så gick jag förbi ica, ska bjuda eleverna i klassen och min LLU på lite juleskum som tack för den korta med väldigt givande tiden.
Nu blir det sängen, är väldigt trött och måste orka i morgon.

Snabb egobild, henriks julpynt syns i bakgrunden



Kladdkaka med toblerone

Kladdkaka, topping toblerone
lite över 175°C pricken

* 100gram smält margarin eller smör
* 2 ägg
* 2,5 dl strösocker
* 1,5 dl vetemjöl
* 4 msk kakao
* 1 msk vaniljsocker
* 1 krm salt
* 1 krm bakpulver
* Hackad toblerone efter behag

1. Vispa samman ägg och socker lite lätt poröst, häll i det smälta smöret.
2. Rör ner torvarorna och häll sedan smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant.
3. Strö över den hackade tobleronen.
4. Grädda mitt i ugnen i cirka 15- 18 min.

Lycka till! :D

I ugnen


Resultatet



kladdkakebak

Har eftermiddagen varit och handlat, köpte grädde så jag och henrik kunde baka kladdkaka :) Vi köpte även pepparkakrulle, bara för att testa. Det kommer ju alltid jul inspererade kakor och liknande vid jul.



I nästa inlägg kommer receptet på kladdkakan vi gjort ikväll, med bilder :)


copycat singers

Nu är det Copycat singers som gäller. Tänkte bara skriva att av min moster + familj fick jag en Toblerone på 400gram. Och av mormor och olle fick jag ett kort där det stod att det är ett presntkort till nya gardiner till mitt rum. Alltså mormor ska hjälpa mig att fixa gardiner i mitt rum.






Söndag

Bloggade inte i fredags och igår för han inte. Fredags var jag förbi på liljaskolan och betalade två böcker från veterinärkurserna och satt sedan och pratade med maja :). Efter det blev det tacos till middag och sen bar det av det till henriks fars hus för att fria mig tillsammans med grabbarna. Blev tårta och filmen "Bad Teacher". Fick 5trisslotter och ett fint kort av Anders och Oskar, vinst på en, 25kr blev det. Och sen av Emil (kanske arvid och william också är inte helt säker :P ) fick jag en guldkartong med Lindor choklad(finns med på bilden nedan).
Igår hjälpte jag och henrik till att skotta hos hans mor och sen for vi hem till Umeå vid tre. Och igår kväll blev det promenad med hundarna och kakbak.
På en stund kommer mormor och olle, och min moster och hennes familj hit. Ska fira mig med tårta och kakor.

Presnter


Blev två plåtar av månkakor



Min dag :$

Fick första grattis-smset av min moster i morse 06:43 :P , 3 minuter efter att min väckerklocka ringt. Sen har jag fått sms från släkt och familj och av Oskar och Evelinga :). Sen en helt gäng grattis inlägg på facebook. Åt middag på frasses hemma i stan med familjen och henrik. Har fått paket från familjen, henrik och eva-britt & kenneth. Bilder kommer nedan. Imorgon ska jag vara rastvakt på morgonen och sen blir det att rätta matte. Efter lunch ska jag hjälpa tre tjejer att träna rupliker.
Hoppas jag kan gå förbi Liljaskolan i morgon. Betala två böcker och träffa folk :)

Av Eva-britt & Kenneth


Av mamma och pappa, och frida på sitt hörn. 500:- på H&M och sen är det harry potter år7 del2, så nu har jag alla HP filmer :)


Av henrik, Escada Taj sunset heter parfymen luktar nästan som godis


Jag och henriks kvällsfika :) Mums!


Nu blir det sängen som gäller, eller alldeles strax. Tack för alla gratulationer! :D

Godnatt

Onsdag, första dagen på VFUn

Första dagen på den 6dagar långa VFUn på vegaskolan. Riktigt roligt, ser så mycket saker. Saker som jag skulle ha gjort och faktiskt saker jag inte skulle ha gjort eller lolererat. Visst känner min LLU sin klass bättre, men jag tänker kanske på andra saker.
Och i morgon är det min dag, känns nästan helt overkligt. 19år, känns som jag nyss fyllde 18. Tiden går fort, ibland lite för fort. Inte träffat en del personer på jätte länge. Tre firande av mig i år, kommer vara kul. Och ett riktigt plus på allt så blir det skridskor i morgon efter lunch.
Lyssnat och kollat på Eric Saades nya video :) gilla gilla "Hotter than fire"


EGO BILD! :P


Allt för mig idag!



Tisdag

Väldigt mycket att tänka på just nu. Är ju praktik/VFU på gång också. Ska bo hos henrik, och måste tänka ut vad jag ska ha med mig och vad som måste göras innan jag får dit. Fyller år på torsdag, firande med grabbarna på fredag kväll och sen firande med släkten på söndag.
Nu: läsa det sista inför i morgon.

Godnatt

Måndag

Godmorgon
För det första, Grattis Evelina på 18-årsdagen :) Och för det andra, SNÖ! :D
Idag har jag en föreläsning mellan 13:00 och 15:00. Så har en lugn morgon.




Lördag

Idag blev dat att gå på marknad på gamlia och sedan gå på stan. Först in och hälsa på mormor på handdelsgården och sen runt och handla julklappar. Hittade allt jag sökte. Och är riktigt nöjd :) Och har en back-up plan om mormors julklapp inte lyckas.
Sett filmen "Elf" ikväll och ser just nu på "Murder at 1600". Så ska fortsätta fokusera på filmen, i morgon blir det att läsa inför seminariumet på tisdag.

Godnatt

1 december

När kommer snön? Det är den eviga frågan just nu. Sett "Tjuvarnas Jul" och även lyssnat på radions julkalender. Båda verkar bra, radions handlar om en viktigt ämne idag. Elivra önskar sig saker i julklapp men hennes mamma är arbetslös så det är troligast att hon får suddigum, vilket hennes mamma också säger till henne. Så ja höga förväntningar på båda, faktiskt.
Blir att sova nu, snart helg! Och blir marknad och julklappsshopping. En del julklappar är faktisk redan inhandlat, eftersom jag har beställt efter på internet och en köpte jag faktisk för ett bra tag sen :P
Och det här med julklappar? Vem ska man ge till och inte? Alltså jag gillar verkligen julen så jag vill helst ge bort så många som möjligt. Men jag vill verkligen att personen som får det förstå varför den just får. För förut har jag blivit lite besviken på personer som jag har gett till. Liksom att de inte bryr sig, eller att de har sagt att de ska köpa till mig och inte gör det. Sådant sätter spår. Så nu i år, frågar jag innan om det är okej att jag ger bort julklapp till personer i frågan.
Nu blir det att sova. Nog med funderingar nu. Älska de som står nära när det är skarpt läge. Punkt.

Hittade denna söta bild på Lady som liten

Söta Lady, lite större nu men samma gossegris♥


Godnatt

RSS 2.0