Försommar helg :)

Riktigt skön helg det har varit! Dock har det väl blivit för lite plugg, men aja. Kommit igång har jag gjort, så det är bra och räcker faktiskt. Så startpunkten är fixad, nu är det bara att köra på tills jag når mål. Har inte så mycket att skriva, tänkte mer lägga upp björkbilderna jag tog ikväll när jag gick med hundarna.
 
I fredags rensade jag smultronlandet, här är innan bilden (har börjat lite i nedre vänstra hörnet)
 
Efter
 
Kvällens bilder, denna blev bäst då det gäller ljuset. Det är varma färger jämfört med de andra två nedan
 
 
 
Godnatt

(L)

Här kommer några bilder jag har tagit idag medans katterna har myst i solen som lyst in genom köksfönsterna.
 
Ladys fina sov-ställning
 
Harry och Simba, deras huvud syns knappt 
 
 
 
Pippi, Maja, Harry och Simba
 

Lyko.se

Hämtade ut mina varor jag köpt från Lyko.se efter besöket hos frisören. Så dem är på bild nedan. Idag har jag även varit på vårdcentralen i förmiddags. Försöker få hjälp med min rygg som inte riktigt vill vara mig till lags. Och efter det blev det en mysig promenad med hundarna i skogen.
Plugg efter lunch, så gott det gick. Hittar inte alls de material jag skulle vilja ha. Tog en powernap och sedan blev det lite slötid innan middagen.
Efter middagen for jag, mamma och syrran för att köpa skor, hämtat ut paketet åt mig och köpa kattsand. Jag köpte ett par skor på Skokanonen, det var egentilgen inte tänkt men blev så :P Inget dyrt inköp så helt okej. Syrran fick tre par skor, två av mamma och ett av mig (så behövde hon inte välja två utan fick alla hon ville ha) på Skohuset.
Nu blir det att se lite på ESC sedan sova. 13:00 till 14:30 på universitetet i morgon annars är det plugg hemma som står på schemat.
 
 

Bakade igår, här kommer receptet

Jitterbuggare Ugn: 175 grader
ca 50st (jag fick ut 35st)
 
4½ dl vetemjöl
1 dl socker
200 gram margarin eller smör
1 äggula
 
Fyllning:
1-2 äggvitor
1 dl socker
ca 1 msk vaniljsocker
 
Arbeta samman mjöl, socker, matfett och äggulan till en deg. Låt degen ligga svalt, helst några timmar.
Vispa äggvitorna till hårt skum och tillsätt sockret under fortsatt vispning.
Dela mördegen i 2 delar och kavla ut varje del till drygt ½ cm tjock rektangel, 16 X 30 cm. TIPS! kavla ut dem på mjölat bakplåtspapper med plasfilm på, för att förhindra att degen fastnar på kaveln.
Pudra lätt över vaniljsocker med en mindre sil. Bred på hälften av fyllningen på vardera och rulla ihop dem som två rulltårtor.
Lägg dem på en skärbräda och ställ dem kallt ne stund.
Skär dem i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg dem på smord plåt eller bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen 12-15min.
 
Lycka till!
 
 
 
Vad tyckte jag? Jo det här är nog den svåraste kakan jag gjort hittills. Kände att det som är väldigt viktigt är att degen får vila svalt i flera timmar. Jag väntade ca 30 min, men goda blev dem i alla fall. Så även hur misslyckade de verkar vara medans du bakar. Får du ihop någon sorts kaka-klump som går att lyfta över med hjälp av typ kniv på plåten, kör på! Snygga i sig blir dem och goda hur som helst.

Rabarber dag

Har direkt efter frukost ställt mig och gjort rabarbersaft :) Så har nu gjort det för första gången, alltid kul att prova något nytt. Sedan har jag sett på film men syrran, Knowing. Vi har frivisning på alla kanaler i helgen via sappa, så vi passade på. Efter det så har jag gjort transkriberingen, så har nu gjort hälften. Tar sådan tid när jag måste lyssna på det flera gånger så det blir rätt.
Sedan ikväll har mamma gjort rabarberpaj, så det var de till kvällsfika.
 
Rabarbersaft
 
Raberberna ligger för att tina, glömde ta ett kort när jag fikade
 
Nu ska jag se på Criminal Minds och sedan sova.
 
Godnatt

Onsdag

Idag gick jag och mamma med hundarna, blåste lite kallare än igår. Sedan skyndade vi oss i väg på en liten shoppingrunda på ersboda. Blev elkedjan där mamma köpte solcellslampa som var en groda. Sedna JYSK skulle kolla på hallmöbel till lägenheten. Men den som fanns där var inte ritkigt som jag hade tänkte mig och så. Men det är alltid bra att kolla lite olika tills jag hittar det jag riktigt vill ha.
 
Sedan en sväng in på Rusta och mamma köpte sköljmedel och jag lite godis. Vidare till Djurmagazinet och prova ut ett halsband åt Sune, vi hittade något som var i bra prisklass. Vi åkte sedan hem och lämnade av det vi hade handlat och Sune, för det var så varmt i bilen. Så vi for iväg igen och handlade på Coop, väl hemma var det lunch som gällde. 
 
Efter lunchen hade jag tänkte plugga, men kunde inte hålla mig vaken här då jag satt vid datorn. Så gav upp och tog en powernap i stället.
 
Kvällen har bestått utav tv-tittande. Nu ska jag försöka komma i säng så jag kan lägga mig och läsa en stund. I morgon är det plugg och göra rabarber saft som står på schemat.
 
En del lockar kvar sedan igår
 
Godnatt

Klippning

Idag har jag börjat skriva på transkiberingen för engelska kursen. Gjort ca 2 min utav 18 :P Kommer ta ett tag... Men dagens händelse var att jag för det första skrev kontraktet på lägenheten och har klipp mig. Så lägger upp före och efter bilder. Nu är mitt hår stylat så får lägga upp en till bild efter jag duschat i veckan och visa mitt "vanliga" hår :P Frisören sa att hon klippte av ca 20 cm :) Precis vad jag ville ha, klippte mig senast för 9månader sedan, så det behövs att ta rejält när jag väl klipper mig :)
 
Förre
 
Efter med styling
 

7 maj och 18 grader ute - helgsuppdatering

Ja, har inte uppdaterat på ett tag. Har helt enkelt inte orkat och känt något driv. Men nu känns det, så tänkte skriva lite.
 
Ja som jag har skrivit tidigare fredag 3/5 var den engelska grammatik tenta som gällde. Känndes både bra och dåligt, kommer på fel jag har gjort. Och det känns inte bra, vill bara få svar hur det gick för fort för möjligt. Men fredags kvällen var en riktigt kul kväll! Blev utgång med framförallt Frida, Petro och John från klassen sedan tillslöt Linnéa, Malin K, Sofie, Erik och Josefin. Just ja, två kompisar till John var också med. Trevliga grabbar, från kalix men bor i boden och i umeå.
 
Hade köpt ett par nya snygg skor som jag hade på mig. Så måste ta kort på dem och visa. :) Skulle bara snabbt gå in på skopunkten efter tentan men blev kvar ett tag, hade svårt att bestämma mig. Men jag köpte dem! :D (lovar, bild kommer sedan).
 
I lördags blev det snabbmorgon på ca 30min för vi skulle till mormor och jag tänkte sova så länge jag kunde. Så till 09:30 kunde jag sova sedan var det bara att stiga upp om jag vill med. Hade trevligt hos mormor, hundarna fick följa med och hade det så kul att få springa runt lös. Jag somnade på vägen hem, vaknade när vi körde i E4-rondellen uppe på ersboda :P
 
Söndag blev en ligga i sängen dag, gjorde knappt något alls. Bara det mest nödvändigaste, läste min grupps inledningar och skrev lite feedback.
 
Igår blev det 1½ h på universitetet, han precis fånga upp mamma vid bushållplatsen så gick med hundarna tsm med mamma. Sedan väl hemma slingade jag mammas hår och tog det sedan bara lungt.
 

Sängen!

Tänkte ladda upp bilder och så idag, men har varit lång promenad med hundarna och plugg på schemat. Så har inte funnits tid. Och nu är det hopp i säng som gäller, 09:00 är det grammatiktenta i engelska. NERVÖS!
 
Godnatt

Magnum No.1 First Kiss

Henrik och jag gick och pantade igår, 1 maj. Insparat massa burkar sedan lan och sådant. Så vi tog sedan och köpte oss varsin Magnum Kiss no.1. Riktigt god!
 
 
 

Snabb uppdatering, bättre kommer i morgon

Orkar inte koppla in mobilen, så orkar då inte göra "valborgs-uppdateringen". Den får komma sen helt enkelt. I morgon blir det fokus på sista plugg inför tentan och sedan skriva inledning. Plus att jag ska gå med hundarna, vilket är bra. Så får jag komma ut och röra på mig och inte bara sitta inne och plugga. Och typ se tv, spela farmville2 och sådant som man alltid hittar på att göra när man egentligen ska plugga.
 
Nej, inget mer struntprat från mig ikväll. Bäst att gå i säng, mysa ner mig med Simba och läsa några sidor ur Eragon :)
 
Godnatt

Valborgsfirande

Åkte in till vännäs tsm med Oskar och Madde. Sedan när jag väl var framme så blev det en ett besök på affären sedan en snabb sminkning sedan kom resten. Hade en jätte trevlig kväll! :) Dock så krånglade grillen, tog 1 ½ timme innan vi kunde äta. Plus att det regnade om vart annat, kanske en bidragade faktor. Så missade majbrasan gjorde vi, för när vi väl satta oss och åt, då tändes den. Och majbrasan i vännäs brinner inge länge.
 
Regnmoln, i bilen med Oskar och Madde
 

RSS 2.0