Film

Ikväll blev det att se The Guardian. Har du inte sett den tycker jag verkligen att du sak se den. Och liksom ordentligt, detta är ingen film man slö tittar på.
Och jag verkligen älskar filmer i den här stilen, Day after tomorrow är ungefär lika, och som jag också gillar väldigt mycket. Gillar även Sanctum och en äldre film jag har på vhs, kan inte komma på vad den heter nu.
Men jag vet vad jag ska göra nu, sova. Jobbar 8h i morgon, inte så att jag längtar, hoppas jag träffar nå trevligt folk.

Godnatt


Snabb mobilblogg

Har inte känt ork för bloggen i veckan. Är så mycket annat att tänka på, beslut om framtiden bland annat. Pratade med mamma idag, men känns inte som om jag blev nå klokare utan fick i stället mer att välja på. Fan, nu känner jag nästan att jag varken vet ut eller in. Varför var jag inte noga förut, då hade jag verkligen haft svart på vitt nu. Bäst att sova nu, ska upp tidigt i morgon. Godnatt.

Helgen

Nu: Shutter Island, får se hur mycket jag kommer orka se av den. Efterosm den håller på enda till 23:55 ikväll. Det var nog en lycka födelsedagsfst för Oskar, har ärligt svårt att döma, beror som på vad man jämför med och vad jag hade hoppas på. Igår med det mys med film och Rocky Road glass :) Jag jobbade ett pass idag, gick bra även fast jag känner en förkyldning i kroppen. Fick iväg en order så det är okej, men är inte riktigt nöjd, två order ska det vara.


Godnatt

Ska lägga mig i sängen med värmedynan under ryggen ett tag innan jag sover. För i morgon blir det en låååång dag. Först upp 6:55, vara på universitetet från 8:30 till 14:30. Sen hem fixa i ordning allt och sen vidare till vännäs och födelsedagsfest för Oskar, typ natten lång :P .

Godnatt

Robin Hood - bildbomb

Bilder från tisdag
















Bilder från igår

























sry

Blev inga bilder laddade in på datorn idag heller. Det är en del, därför har jag inte orkat göra det. Och nu måste jag fort i säng då det är tidig morgon och lång dag i morgon. 8:30 till 14:30, vilket göra att väckarklockan ringer 6:55. Blir att jag lägger mig på värmedynan idag också, fast idag högre upp på ryggen.

Godnatt

dumma mobil

Igår låg jag i sängen med värmedynnan under ryggen eftersom musklerna skulle få lättare att slappna av. Eftersom de krampar lite nu och då. Och skrev faktiskt ett inlägg via mobilen. Men när jag skulle publicera det så ville det inte funka. Så ja, det kom inte upp något inlägg och det blev inte heller sparat i utkast. That is life some time :P
Vilket snöslask det är ute idag. Kan ju bara säga det att de blir inge kul om det kommer mer till helgen. Hoppas verkligen inte på det.
Nu: Föreläsning på engelska, så stort fokus!


Länge sedna, spekat schema helt enkelt

Som rubriken ovan, det var ett tag sedan jag skrev. Har varken haft tid eller ork. I helgen var det kattutställning i Umeå, så jag har hjälp till där i prisbordet och gått runt med lottringen till klösträden som lottades ut båda dagarna. Två olika alltså :) Min rygg har tagit en del stryck. Musklerna är superspännda och den klickar till ibland eller hur jag ska förklara. Att leva med en stelopererad rygg är ändå att rekomendera om man har en grov skolios. Men visst, jag hade haft mindre problem med den om jag hade orka att träna upp ryggen.
Nu: lite mer fokus på engelska föreläsningen.


Andreas 20år (fredag 6april)

Lite bilder blev det i alla fall från min sida :) Alltså det som är dåligt med min kamera att den måste fokusera för att det ska bli ett bra kort, och går inge bra när det är halv mörkt i rummet. Alltså det tar för lång tid :P Och för det andra, ja jag vet att linsen är dammig :P

Emil stod för tårtan, som vanligt. Och som vanligt var den super god! :D

























Denna låt är så STUDENTEN och sommaren 2011!




Kramar till Sara och Jennifer

Min kära vänner Sara och Jennifer beger sig ut på sin Egypten resa den 11 april. Och jag vill bara önska dem en trevlig resa och att komma ihåg att njuta av den. Även om ni ska göra en rapport om fiskar ni ser och vars ni ser dem och varför den fisken finns just där och så vidare. Så njut av denna resa ni kommer göra! Vi gör inte exakt samma resa men att det kommer vara många intryck det är ett som är säkert. Och så vill jag att ni ska ta hand om varandra. Plus att jag kommer längta tills ni kommer hem och jag får träffa er. Ha nu så himla kul på resan! Kram på er båda två! <3

Kort summering av helgen, mobilblogg

I fredags bar det av till vännäs efter middagen för att fira andreas som fyllde 20 år. Ultrabussen var super sen, så jag fick springa från nygatan på E4 till busstation för att hinna med bussen till vännäs. Hann med två minuter till godo, maskinen i bussen krånglade så betalade inte för resan. Väl framme i vännäs var det väldigt trevligt och allt som allt en lyckad fest. Igår lördag blev det bakis-frunch=havregrynsgröt hos henrik. Sen på eftermiddagen begav vi oss hem till mig. Jag lagad middag och sen blev det att se sista Shrek filmen med familjen. Idag blev det att börja med min första uppgift i engelskakursen. Henrik hjälpte mig lite genom att läsa igenom och fråga mig hur jag skulle kunna formulera om det så det blev bättre. Henrik åkte hem innan middagen. Och ikväll har jag duschat och sedan sett på film. Det är 8h jobb som gäller i morgon, inte alls peppad men det kommer vara skönt när det är över. GODNATT

Bilder från idag

Det var fint väder hela promenaden, så när jag kom hem satte jag upp påskfjädrar i "buskträdet" kan jag kalla det :P Minns inte vad det är för sort





Sen började det hagla när jag var på väg in









Med dessa bilder säger jag GODNATT


Godnatt, mobilblogg

Ligger just nu i sängen, lyssnar på Darin i mobilen och ligger med massa tankar som flyger runt. Känns svårt att somna, så tänkte om jag skriver av mig lite här så blir det nog bättre. Det mesta jag tänker på är att jag saknar mina vänner så oerhört mycket. Brukar förtränga tanken av det för det är helt enkelt för jobbigt att inse. Att i dagsläget så är henrik och familjen dem enda jag träffar regelbundet på min fritid. Och varför ska det alltid vara så att jag känner mig missplacerad i en grupp så länge innan jag hittar en plats där jag trivs och får utrymme. Det var så starten av högstadiet, gymnasiet och nu även universitet. Så jag längtar som tusan tills på fredag när jag får träffa alla mina vänner från vännäs. Saknar dem som bara den, och jag hoppas de gör de samma med mig. Men det får jag nog aldrig veta. Mina vänner är sådana, och jag älskar dem precis som dem är. Måste bara se till att träffa dem oftare. Jag borde sova nu, ska gå med hundarna i morgon och var även väldigt trött idag på eftermiddagen. Hoppas det inte är så mycket upprepningar, för det är svårt att se det i en liten textruta där jag nog högst ser 10 ord åt gången. Godnatt

Just nu:

"Helvete vad det snöar!!", för att citera mamma "jag går inte ut.."


Bilder från igår på några katter

Pippi tillåter Ladys kattungar att snutta på henne, vilket inte är bra för Pippis bröstvårtor. Men vad ska man göra, hon tillåter ju.


Mufasa


Kitty


Pärlan



Knapriga sirapskakor

Som jag skev igår så blev det bakning :) Och de blev ritkigt goda så det var värt att baka med lite huvudvärk.

Knapriga Sirapskakor, ca 40st



Ingredienser:

200gram smör
2 dl strösocker
1½ dl ljus sirap
1 äggula
5 dl vetemjöl
1 tsk vanlijsocker
1 tsk bakpulver

1. Vispa ihop smör, socker, sirpa och äggula, gärna med en elvisp. Blanda sedan ner mjöl, vanlijsocker och bakpulver i smeten och arbeta ihop det till en deg. Du kan även blande torrvarorna först i en separat bunke och sedan tillsätta dem i smeten.
2. Låt degen vila i kylskåpet i ca 30min. Sätt ungen på 175 grader, (150grader om varmluft).
3. Dela degen i fyra lika stora biter. Forma sedan degbitarna till rullar, lika långa som plåten, går även att "dra" ut rullarna lite till på plåten. Kan vara svårt att rulla ute dem så lång och sedan flytta över.
4. Lägg deglängderna på bakpappersklädda plåter och platta till dem lätt med handen, de kommer smälta ut.
5. Grädda längderna mitt i ugnen 15min. Skär dem sedan i lagoma stora bitar på snedden medan de fortfarande är varma.

Jag hade inte inne dem 30min i kylskåpet för hade inte tid för det. Utan det blev endast 10 min, de hade nog varit lite lättare att baka ut om det hade varit ännu 20min i kylskåpet. Och sedan fick jag ha dem ca 17min i ugnen för annars tyckte jag att de var för ljusa :) Så kolla det, det är ju mycket beroende på ungen hur länge man har kakorna inne.

Lycka till!


godnatt, tyvärr

Jag har bilder att lägga upp och även recept att skriva eftersom jag bakade idag. Men känner att jag orkar inte det, har huvudvärk och vill bara komma i säng. Så den uppdateringen får bli i morgon. Då jag endast har föreläsning 10 till 12 vilket kommer vara skönt.

Godnatt

Godmorgon!

Mamma har för en stund sen beget sig till stallet. Så jag ska efter jag skrivit detta gå ut med hundarna. Jag har endast en lektion idag, engelska mellan 13:00 och 14:30. Igår satt jag och som en galning sökte efter kurslitteratur. Och när det gäller det blir jag så irriterad på folk som har en annons på blocket också svarar de inte på mejl. Och då specielt när man endast kan kontakta dem via mejl. *SUCK*

Ne, nu ska jag gå ut med hundarna.


Godnatt

Just nu har jag tre katter i sängen och har tänkt sova. Men om de ligger kvar får jag vänta och se. Simba kanske inte går med på att bli flyttad på från mitt knä. Men i alla fall med dessa ord och blider nedan säger jag GODNATT








2april

Idag hade jag kursstart på engelskan mellan 13:00 och 14:30, men fick faktiskt sluta lite tidigare. Och vi fick även kurskompenidet, tur att jag inte har orkat skriva ut det än eftersom då måste jag byta färg i skrivarn :P Men innan jag for till universitetet så gick jag ut med hundarna tsm med mamma. Det är i alla fall bra att cykelbanorna är bra skottade.
Och nu ska jag ta i tur med att söka kurslitteratur :)

Två bilder på några av katterna här i huset





Alltså vars tog våren vägen!?

Alltså då gjorde det inte så mycket om det hade snöat lite idag, resten av snön skulle ju då ha tinat fortare. Men alltså DETTA! Nej stop och belägg säger jag bara. Det är ju hur mycket som helst, var lite av ett trafikkaos när jag åkte hem med bussen från jobbet. Det hade hänt en trafikolycka på E4. Och inga vinterskor äger jag just nu heller, hoppas kommunen klarar av denna snabba väderväxling och skottar cykelbanorna.

All snö var nästan borta från våran gård, endast pytte lite kvar, och kolla hur det ser ut nu!


Och här, ut mot innegården. SNÖ!



Kattungarna 9v och 4dagar

Nya bilder på Robin Hood och Marion som jag tog i går :)













Lite senare var det färdigt med att vila och det var bus på schemat









RSS 2.0